26/3 Upptäcksfärd...

Var uppe i Sölvesborg och kikade på ett jobb där. Tog med mig ett spö för att vadarfiska lite i Sölvesborgstrakten.
Testade lite runt Valje och Edenryd. Såg faktist riktigt fint ut men ingen fisk hemma. Körde sen ner till Tosteberga och gick den sjukt långa biten ner till havet... Bara sandstrand och lågvatten. Provade inte ens ett kast. In i bilen igen och ner till Landön. Där stod en öringfiskare långt utvadad samt en båt som smög efter kanterna. Inga känningar till mig på kvarten jag fiskade, Öringfiskaren hade tagit 2 st 65 cm blanka besor.

24/3 Blåsigt

Stack iväg några timmar med Jadsten till västkusten. Vindbyar upp mot uppskattade 15-20m/s gjorde det helt omöjligt att fiska på östsidan. Vi provade både Barsebäck samt ett annat ställe... Inga kontakter. Träffade två flugfiskare som landat 1 resp. 2 små blänkare. I övrigt en skön dag med strålande solsken.

20/3 Kommentar överflödig...



Kanonväder gjorde att jag sket i träningen och stack till Kivik istället. Väl på plats möttes jag av både perfekt färg och rörelse i vattnet. Men vad hjälpte det!? Inte ett känn på de 2 timmarna jag fiskade. Gav upp, åkte hem o käkade upp resterna på öringen från i lördags istället =)

17/3 Årets första blänkare!



Vaknade tidigt och fick tag på Jadsten. Kivik var åter målet...

Efter bara ett 10-tal kast hade jag en följare som vände inne vid benen. Bytade sen ställe, dock resultatlöst. Jadsten plurrade =)


Gick tillbaka till startplatsten och efter 3 kast small det på en fin 50 cm blank fisk.

16/3 Gäddfiske i Blekinge



Jag och Jadsten körde hemifrån vid 06.30 ungefär. Vädret var perfekt när vi lämnade Hörby. Tyvär blev det bara finare o finare väder ju närmre vi kom Blekinge.

Hela dagen hade ett strålande solsken och väldigt dåligt fiske. Jag landade 2 st snipor, det var allt på hela dagen.

Vi såg även en ganska fin 8 kg fisk som stod o solade på grunt vatten...

15/3 Segt öringfiske.

Stack iväg efter jobbet med Jadsten även idag. Kunde dock lika bra stannat hemma... inte en kontakt med fisk.

14/3 Efterjobbetfiske...

Stack ner till Kivik direkt efter jobbet tillsammans med Jadsten.
Finfint väder med lagom vågor som drog in. Jag tappade en fin fisk efter 10 s ungefär, Jadsten landade en 60 cm besa.

10/3 Segt skitfiske!

Hade stora förväntingar på den här turen... Många fina gäddor hade kommit upp senaste veckan, samt att det blivit ett par grader varmare i vattnet. Träffade Pär vid 7-tiden i Järna. Spegelblankt vatten och strålande solsken =(.
Fiskade på fram till kl 14. Då hade vi fått 3 snipor samt att jag hade en stor följare. Fisk på ett ända ställe...

4/3 Grymt vrakfiske!!!


Planen var egentligen gädda i blekinge men pga det fina vädret skulle vi testa på lite kombinerat vrakfiske och laxtrolling. 3 sega vrak med bara 1 fisk var det ända som hände på förmiddagen. När vi till slut testade dagens sista vrak ut började det hända saker... Torsk i varenda släpp, många fina mellan 7-10 kg med en topp på 17.0 blankt för mig. Missade även en riktigt bamse som rättade ut fjäderringen.