16/9 Aralövssjön

Jag och lillebror testade några timmar på sjön. Förutsättningarna var perfekta så när som lite för grumligt vatten.
Johan landade en 1-kg snipa och jag hade ett missat ythugg. Det var allt.
Gav upp efter ett par timmar.

15/9 Blååååsigt!



Tog en heldag med Ola och Håkan i Blekinge. Enligt Smhi skulle det blåsa runt 7 m/s men som vanligt hade dom fel. Snarare 15-20 m/s hela dagen vilket resulterade i svårfiskat vatten. Olas 10kg ankare vägrade då o då ta.
Hur som helst var det sktifiske... Totalt landades ett 10-tal snipor, ingen större än ca 3 kg. Vi gav upp vid 18-tiden plaskblöta. =/
Växlande molnighet, halvstorm, klart vatten. Ca 12 grader i vattnet.

8/9 Sega Ringsjön...

Tog en förmiddagstur med KJ på Ringsjön. Som vanligt den senaste tiden var gösen inte alls intresserad av att hugga. Tanken var från början att vi skulle Vertical-jigga men den skarpa blåsten gjorde det väldigt svårt. Vi driftade alldeles för snabbt. Efter några timmars trolling med endast 1 litet pet på prylarna provade vi på Abborrfiske istället. Redan i första kastet landade KJ en liten borre. Fisket höll sen i sig fint med 25-30 borrar upp till ca 5 hg.
Mulet, regn, 7 m/s och 16 grader i vattnet.

4/8 Sniprace!

Var uppe i Oskarshamn och kollade på jobb. På vägen hem svängde jag in om Finskan för att prova på lite snipfiske. Mkt riktigt var dom på hugget. Landade 8-9 1kg snipor på 1.5h
Tappade 3-4 st varav en hyffsad på ca 5 kg.Växlande molnighet, 4 m/s och kallt i vattnet.

3/9 Segfiske i Blekinge

Körde en eftermiddag/kvälltur med Ola och Håkan. De få gäddor vi hittade attakerade betena ordenligt, men tyvärr var dom väldigt få. Hela dagen slutade på 7-8 st landade med topp på ca 4 kg, piggen regerade med solklart flest kontakter.
Prylar till förbannelse i båten :)
Mulet, 6 m/s och ca 15 grader i vattnet.