4/5 Lax i båten!

Jag och Staffan stack ut på en sedan länge planerad laxtur i Simris. Åkte hemifrån redan 04.50 för att möta upp Staffan vid båtgaraget.
Vid 9-tiden var vi i full gång med riggning av prylarna 8-10 distans ut. Nästan direkt smäller en liten lax i kilosklassen på mitt ena djupriggspö. Tyvärr liten fisk men iallafall en förhoppning om fortsatta laxkontakter.
Dagen fortlöper sen med lite hornisar på ytspöna annars dött. Såg massvis av betesfisk i ett område en bit från 55an men någon tendens till lax fanns där aldrig.
Sent på eftermiddagen händer det plötsligt...
På Staffans understa riggspö med flasher smäller en riktigt brutal lax på. 3-4 s efter hugget är fisken redan uppe i ytan första gången och gör sen en vansinnesrusning och tömmer halva spolen. Efter en något panikartad rensning av prylarna på sidan får jag till sist äran att håva ett nytt PB till Staffan! En superfet och fin lax som drar vågen till 10.9 kg(utblodad)
Vi spenderade ytterligare ett par timmar runt dessa platserna med endast en liten torsk som small på. Är nu hemma, svintrött efter en 17-timmars fiskedag...

No comments: