8/9 Skogsond och en jäkla massa nät!

Var förkyld så jag hoppade över träningen ikväll.
Ut på en fin sjö , runt 3 m/s och ganska soligt gjorde att jag hellre satt där ute.
Det första jag såg var en otrolig mängd nätbojar? Har inte legat där tidigare och gjorde ju inte förhoppningarna på bra fiske de närmsta åren bättre... Tänk en nätfri sjö...

Fiskade på andra sidan om var jag brukar vara ikväll. Runt 4-6 m stod där rätt så mkt fisk men inte nåt vidare på hugget. Krävdes en hel del trixande innan dom började smälla på. Just det där med trixandet har jag blivit sämre på sedan jag fick Autopilot på den nya elmotorn. Innan tvingade man sig själv att parera vågor och röra sig på olika sätt. Nu kör båten dit man vill rakt, rakt o rakt. Men men, på sättet jag körde ikväll är det inte "jobbigt" att trixa så det får bli mer av den varan hädanefter. 4 av de 5 landade fiskarna ikväll högg vid trixandet.

Blev grymt förbannad ikväll...
Mötte en båt som var ca 200 m ifrån mig, styrde ur deras kurs redan då men såg att dom jäklarna svängde åt samma håll bara efter en liten bit. Försökte ytterligare en gång köra ur kurs men dom körde bara på.
Till sist kom dom upp 10 m sidan om mig och började snacka om hur fisket gick!? Sa till dom att jag har en paravan typ 2 m från deras båt och att dom kommer trassla in sig så in i helvete om dom inte får upp sina prylar illa kvickt.
-Oj, sa den ena snubben och girade bort. När han är 10 m bakom mig drar han rakt in i mitt kölvatten... 10 s senare har han trasslat in sig i 3 av mina spön. Jag skriker åt honom att frikoppla sina rullar. Idioterna börjar veva som satan och skriker att dom har fisk!

Blir vansinnig och skriker åt dom att frikoppla sina rullar igen. När han väl fattat att han sitter i mitt paravanspö + 2 andra spö börjar han backa fullt ös mot mig.
Jag skriker ännu mer att han får stanna sin båtjävel innan han går in i mina andra 3 spön. Då fattar den ena snubben till sist att det inte är fisk han har på utan frikopplar. Det andra puckot står o skriker att hans fisk är stooor. Jag blir vansinnig och skriker att det är min paravan han står o drillar. Till sist fattar han och jag kan reda ut allt trassel.

Skulle kunnat sänka deras båt efter det!

2 comments:

Anonymous said...

Det är därför man alltid sitter inne med en slangbella och några boilies ;)

Anonymous said...

Hehe skulle blivit vansinnig jag med. Finns idioter på sjön.. //Olof