20/11 Sniprace i Blekinge


Planen var 3 dagars fiske i Blekinge den här helgen, men tyvärr lovade väderprognosen svinkallt och nordliga vindar hela helgen.
Dom som varit i Blekinge under dessa förhållande vet hur segt det är!?
Den här torsdagen var sista dagen det lovades mildväder och någorlunda rätt vindar.

Var på plats vid 8-tiden tillsammans med Staffan, KJ och Pär. Redan i de första kasten krokade både KJ och Staffan fisk, Pär missade en finare som inte högg på riktigt. Kändes som en början på en toppendag!

Fiskade av ställen som varit säkra tidigare gånger vi fiskat på dessa platser med ganska segt resultat. Men när vi kom in i en lite mer skyddad vik med pålandsvind började det smälla på ordenligt. Jag och Pär hade under ca 30 min kontakter i princip varje kast. Tyvärr bara snipor :(
Otroligt som fisken kan klumpa ihop sig... Staffan o KJ fiskade 30 m bort på liknande botten utan en känning.
Fisket dog sen ut ganska ordentligt, jag avslutade dagen med att landa resans 2 största fiskar, 4.82 resp 4.88 kg. Ännu en gång precis under den satans 5kg-gränsen så jag inte får några poäng i vår hösttävling.
Totalt kom 27 gäddor upp i vår båt och 22 i KJs. Hade snittvikten varit 5 kg högre så hade det varit en riktig kanondag, får dock vara nöjda ändå, det nappade iallafall!
Blev inga roliga gäddfoto idag så det fick bli ett foto på en boj.

3 comments:

rickard said...

låter som ett roligt fiske ändå och man kan inte enbart glädjas åt stor fisk. det roliga med blekinge är ju att det efter 10 1kg gäddor helt plötsligt kan hugga en tia. jag har inte märkt av några direkta skillnader på ställen där små respektive stora gäddor hugger iaf. /blekingefiskare

Anonymous said...

låter som ett roligt fiske ändå och man kan inte enbart glädjas åt stor fisk. det tråkiga med blekinge är ju att det efter 100 1kg gäddor helt plötsligt kan hugga en 2 kilos. Jag har bara märkt av direkta skillnader på ställen där små respektive stora gäddor hugger iaf. /blekingefiskare

Magnus said...

Snygga foton som vanligt, även om "motivet" från denna tur bara blev en boj, så var den snyggt fångad... Ni fiskar ingen lake nu på senhösten/vintern eller?