8/11 Spegelblankt gav superslips!Blev en tur med Staffan 12-16. Vädret var kanonhärligt, tyvärr för bra då sjön låg totalt spegelblank.
Planen var även denna gången att flötestrolla oss runt längs med djupkanterna i sjön. Fisket var sjukt segt, efter 1.5 h small första firren på, en liten snipa på ett par kg. När Staffan realasat den och agnat med ny betesfisk så dyker mitt flöte 20 m från båten. Krokning och fast fisk, vevar en en totalt orkeslös gädda som visar sig vara exakt samma firre som var i båten 1 min tidigare... Märkligt ibland, inte första gången detta händer på en fisketur. Brorsans och Rickys föredetta PB är samma fisk tage med 2 minuters mellanrum :)
Vi rodde på och landade ytterligare en liten firre samt en liten rackare som högg på mitt swimbait.
Precis vid upptagningsplatsen stod jag och kastade med Swimbaitet för att ge dagen en sista chans, rätt som det var small en lite bättre fisk på, såg lång ut och hade stor skalle direkt i hugget. Tyvärr var det en riktigt gammal och sliten fisk som kom upp. Längd runt metern och kunde väga in på 4,94 kg. Jäkla typisk, 60g från en poängfisk i vår lilla hösttävling :( Lika dant förra helgen, precis under gränsen...

No comments: