28/4 Liten åtur.

Jag och Ricky tog en snabb tur till ån i det vackra vädret.
Otroligt lite vatten och början på kraftig växtlighet i ån gjorde det ganska svårfiskat.
Fick en sniopa strax innan vi la ner för kvällen.

26/4 Nytt PB för Johan!

Jag och Johan stack ut på en spegelblank sjö vi 11-tiden. Tyvärr gjorde den lilla vinden att vi inte fick till några direkta drifter.
Efter 5 min hade jag redan tappat 3 fiskar som slaktade mina mörtar totalt. Synd, ena hugget kändes riktigt bra.
Fiske var stundvis ruskigt segt för att övergå till riktigt fina huggperioder. Dagen slutade med ett gäng gösar med topp på ca 3.5-4 kg samt ett nytt PB på gädda för brodern. 100 cm och 6 kg stannade vågen på.

25/4 En seg liten fredagskväll...

Fint väder och inga andra planer gjorde att jag spenderade fredagskvällen på sjön.
Fisket var ganska segt med bara några sporadiska hugg. Kvällen slutade till sist med 3 landade gösar runt 2 kg samt några tappade.

23/4 Ny fiskebåt?

På väg hem från Oskarshamn beslutade jag mig för att kolla av ett ställe som tidigare varit grymt vid rätta tillfällen.
Tyvärr var vattenståndet långt under det normala så det blev 5-10 kast innan jag styrde kosan mot skåne igen...
Hittade en båt som nog legat ett par år :)

22/4 Kass fiske men grymma platser!

Var och arbetade i Oskarshamn.
Kom ifatt killarna som monterade bultar redan vid 15-tiden och kunde inte göra något förrän vid 10-tiden dagen efter.
Hade som tur var med mig en jerkpåk så det blev lite eftermiddagsfiske i Påskhallavik.
Riktigt trevligt ställe med massor av fina lekvikar... tyvärr var nog gäddorna färdiglekta och utsimmade från platserna jag nådde från land.
Hade 2 känningar varav båda till synes var bättre fiskar på 5-7 kg.
Till nästa vår ska jag defenitivt lägga en helgs fiske här uppe.

21/4 En liten kvällstur i minisjön...

Var uppe i sjön och skulle försöka lura upp min första gös där. Lite halvkasst batteri till elmotorn gjorde att lillbåten var väldigt svår att styra så fort där kom lite vind.
Landade ett gäng utlekta snipor samt tappade en tung fisk. Ingen gös men sjön levererade iallafall någonting, inte alltid det händer...

19/4 Gösfisket börjar komma igång...

Jag och Staffan tog en heldag på sjön med en ny teknik. Fisket var segt i princip hela dagen med bara några hugg samt ett par landade gösar.
Till sist gav vi förra årets "hotspot" en chans innan vi skulle ge upp. Och mkt riktigt var fisken samlad här redan så här tidigt på säsongen.
Ytterligare 6 gösar i båten och ungefär lika många bommade på sista timmen räddade dagen.
Tyvärr inga stora firrar, topp på en bit över 2 kg ungefär.

16/4 Kollade av ån.

En 20 minuterstur vid standardstället för att kolla hur det såg ut gav ingenting.
Vattnet hade sjunkit ordentligt vilket medförde kraftig ström precis vid punkterna som levererat bra tidigare.
Var ungefär 1 cm från att tappa bilnyklarna i vattnet...

15/4 Årets första gös i båten...

SMHI lovade vindstilla och bra väder vilket gjorde att jag skulle ut och testa en ny metod på gösen.Tyvärr stämde som vanligt inte prognosen alls. 3 utlovade sekundmeter var snarare 7-8. Elmotorn var hopplös att hålla båten med så det slutade med att jag driftfiskade.
Hade ett saftigt hugg på en stor mört som tyvärr släppte. Landade lite senare en firre på 2.5-3 kg någonstans. Kul att nya metoden fungerade i alla fall. Hade inte tid att fiska mkt mer än 2 timmar innan jag fick ge mig av hemåt igen.

14/4 Massvis med följare...

Hade vägarna förbi Blekinge och passade på att ta ett litet kvällspass ihop med Pär.Förutsättningarna var ganska fina, dock anade vi att lekande gäddor kunde göra att fisket skulle bli segt.Tyvärr stämde detta in… Gäddorna fanns där i plural, dock ville dom inte hugga. Uppskattningsvis 4-5 st olika gäddor i 10-kg klassen och över följde våra beten kast efter kast men vägrade hugga.
I vissa kast kunde man ha 3 gäddor som följde utan att villa hugga. Provade allt i betesväskan utan att märka någon direkt förändring.

Kvällen slutade till sist med 6 gäddor i båten, 1 fet o fin gädda på strax under 7 kg som störst.

9/4 Öringarna finns där ju!

Så var min fiskepaus över. Jag klarade hålla mig i hela 3 dagar =)
KJ ringde på förmiddagen och ville ha med mig till sitt favoritrev på havsöring nere på sydkusten.
Jag bestämde mig för att följa med, så kl 16,45 träffades vi i Lund.

Vädret var kanonfint med lagom mkt rörelse i vattnet och ett relativt högt vattenstånd.
Fisket startar igång och vi vadar oss långsamt åt en hotspot… Efter 20 minuters fiske krokar KJ en liten men fin blänkare. Runt 30-35 cm någonstans.
Härligt att äntligen få se en fisk på de vanligtvis sega öringturerna! 2 min senare är det min tur, redan i hugget märker jag att det är lite bättre fisk och kan till sist drilla in en riktigt vacker blänkare som precis klarar 50 cm.

Fisket fortlöper därefter ett par timmar till med en något mindre blank landad av mig samt en fin följare och ett missat hugg.
Härligt att till och med öringfiske kan leverera lite ibland...

6/6 En riktig skitdag!

Vaknade redan vid 8-tiden helt självmant.Emelie skulle iväg och göra träningspass så jag bestämde mig för en öringrunda till Kivik.
Vädret var grått och halvregnigt hemmavid men så fort jag närmade mig kusten så började det spricka upp. Öringen var som vanligt inte på hugget när jag vara ute… En av mina danska revgrannar krokade av en liten blänkare efter ett par timmars nötande.Jag gav upp vid 12-tiden när tålamodet började svikta.
Har kommit fram till att öringfisket mest blivit en grej jag gör när predatorerna inte är igång. Jag tycker knappt det är roligt ens =(
Iofs, får man fisk är det ju alltid skoj, men det händer alldels för sällan för att det ska vara värt all tid jag lagt på det…

Var under eftermiddagen iväg och kollade ut lite nya mörtställen inför gössäsongen. Hittade till sist en liten bäck som verkade hålla perfekt storlek.
Fångade ett 20-tal med kastnät och satte sen ut stugorna med förhoppning om fina fångster under veckan.
Körde sen ner en tur till Kävlingeån för några snabba drifter. Men ån är död för tillfället, leken var även idag i full gång så gäddorna har betydligt roligare saker för sig än att käka.

Nu blir det några dagars paus i fisket är det tänkt, har varit intensivt den senaste tiden…

5/6 Slowtrolling

Stack iväg hemifrån vid 9 tiden för en premiärtur på R-sjön.Sjön låg totalt spegelblank i princip hela dagen. Regnet hängde i luften men jag klarade mig enda tills jag satt mig i bilen för hemfärd.

Fisket var segt, körde av lite olika kanter utan tendens på fisk. Testade lite längre ut på ett par platser jag fått på tidigare. Nästan direkt hade jag kontakt på en av de större mörtarna jag hade ute men tyvärr spottade den förmodade gösen direkt.
Låg sen i samma område ett par timmar med bara en endaste kontakt.
Ger nog sjön några veckor till samt lite värme innan jag drar igång satsningen på allvar.

Så var förleksfisket över :(

Tog en snabb tur efter jobbet med mina nya betesfiskar. Fisket var otroligt segt, hade en snipa som snodde en liten braxen efter 30 min.
Såg sen en stooooor hona som var mitt uppe i leken med en liten snippojke.
Landade till sist en utlekt hyffsat lång gädda på "vanliga" stället.

3/4 Det blev iallafall en schysst mört...

Jag och Staffan hade bestämt tidigare i veckan att vi skulle ta en Jerktur på sjön. Riktigt laddade stack vi ut vid 17-tiden på en sjö med till synes perfekta förhållande.
Gick igenom de flesta betena jag hade utan några speciella händelser. Kvällen slutade med varsin landad samt 2 tappade på jerk och 2 missade på dragrodd.

Stod och slavade med kastnätet i 1 timmer efter turen. Fick upp 4-5 st hyffsade betesfiskar som jag hoppas ska locka någon dam i ån...

2/4 Bara hemma på vanliga stället...

Fiskade av en ganska lång bit en bit söderut i ån. Fiskade där i runt 1.5h utan en känning. Konstigt, förhållandena ser liknande ut som på ställena som leverar.
Tröttnade och körde bort till vanliga stället en stund. 20 min senare hade jag landat 5 gäddor med 2 st över 5 kg varav ett riktigt fetto. Uppskattar vikten till någonstans runt 6 kg i en kropp som tillhörde en 3 kilosfisk :)
Några decimeter till i längd så vore det en riktig drömfisk!

1/4 Feta...

Våren är här! 10 grader varmt och bara en liten gnutta vind gjorde att jag bestämde mig för ett litet pass efter jobbet.Vanliga stället leverarade 4 fiskar varav 2 st vägde en bit över 5 kg. Inga monster men feta fina gäddor som nog snart kommer leka.Var även borta vid stället där jag hade ett race för ett par veckor sedan. Men här var det tyvärr stendött så kvällen blev ganska tidig, åkte hem och premiärgrillade för säsongen.

31/1 Blååååsigt!

Jag och Staffan hade diskuterat om hur vi skulle göra denna söndagen. Antingen blev det sjön eller ån. Vinden gjorde att vi bestämde oss för åfiske. Tyvärr var vinden så pass stark att det var i princip omöjligt att ankra upp någonstans utan att blåsa rakt in i kanterna.
Vi provade nya sträckor lite längre upp i systemet den här dagen. Tyvärr ser det inte alls så hett ut som vi hoppats på. Ån är betydligt smalare så strömmen är väldigt stark på de flesta ställen. Tanken var en heldag, men vid 16-tiden bröt vi upp. Inte en känning blev resultatet :(

30/3 Blekinge

Niklas och Erik var nere i Blekinge för en långhelgs gäddfiske.På fredagen hade dem varit runt Järna och de ”vanliga” platserna. Fisket hade varit ganska trögt, men 2 st fina kom upp, 8.7 resp. 8.5 kg. Båda två feta olekta fiskar.
Idag satsade vi mer på att fiska av områdena jag, Staffan och Freddan hade bra fiske på för ca 1 månad sedan. Även Pär och Martin fiskade i samma område under dagen. Tyvärr upptäckte vi direkt på morgonen att de bästa platserna var totalt söndergrumlade av lera. Vi började söka fisken i lävikar istället, detta gav genast resultat och fisken började banka på. Dagen fortlöpte med ganska jämnt fiske. Totalt kom 28 st upp i vår båt med topp på knappt 6 kg. Pär och Martin hade en 7+ samt en 8+ i båten, annars bara smått.