18/5 Frontmonterat äger!

Första fisketuren med min nya Minnkota Riptide...
Den frontmonterade elmotorn jag skaffade hem från USA är utan tvekan den bästa fiskepryl jag köpt de senaste åren! 7-8 m/s i sidvind, motvind eller vad som helst innebar inga som helst problem. Tyvärr var fisket segt, tappade en stor fisk på ena paravanen samt några st landae snipor var allt som hände under kvällen. Segt nu ett tag, en jäkla massa arbete runt om i Sverige gör att jag inte kommer kunna fiska lika mkt som tidigare i år. Kan ju iofs trigga mig till att köra psykopass lite senare i stället :)

12/5 Kort Finjatur

Jag och Ricky drog upp sent på eftermiddagen till Finjasjön. Mestadels för att lösa årskort inför den kommande säsongen.
Vi åkte ut en snabb runda på en väldigt blåsig sjö. Hade tyvärr inte med så mkt prylar som behövdes för dessa förhållande.
Fisken stod parkerad på djupen, men var tyvärr omöjliga att jigga efter då vågorna var alldeles för höga.
Hittade ett par riktigt heta platser som garanterat kommer leverera i sommar iallafall.

11/5 Lång laxtur

Stack ner till Simris redan på fredagen för att möta upp Staffan.
Magnus hade varit ute hela dagen med grymt fiske. 5 laxar i båten varav 2 st vägde över 10 kg. Likaså guiden Abelsson hade haft riktigt hett fiske dagen före. Över 10 landade fiskar med flertalet över 10 pannor.
Detta gjorde såklart att vi hade jätteförhoppningar på ett bra fiske.
Tyvärr visade det sig inte alls stämma. Inte ett laxhugg på dela dagen... en del horngäddor samt torskar var allt som behagade hugga.
Magnus lyckades plocka en 6 kg fisk när vi låg precis sidan om, alltid kul att se en fisk åtminstone :)

8/5 Sniprace

Blev ett par timmar i minsjön även denna kvällen. Gösarna lös med sin frånvaro men snioporna var på hugget.
5-6 landade 2 kg firrar innan jag gav upp. Skadeade handen lite efter att en gädda gick loss totalt i båten. Blödde som satan :(

7/5 Första gösen i minisjön!

Fint väder gjorde att jag beslutade mig för ett pass i minisjön med lillbåten.
Var i princip spegelblankt under hela kvällen vilket gjorde att det gick finfint att tuffa fram med elmotorn.
Fisket var segt den första timmen innan det small på på en bottensläpande mört. Fisken kändes ganska schysst och efter en stunds fight kommer det upp en hyffsad gös i ytan. Ful som stryk men jäkligt roligt att lyckats knäcka koden i den här sjön som jag hört skulle ha gös men aldrig sett någon eller direkt hört någon som fått där.
Kvällen avslutades av en snipa innan jag drog mig hemåt.
Kommer nu satsa lite mitt i veckorna under maj-månad i den här sjön för att se om den kan leverara något bättre...

4/5 Lax i båten!

Jag och Staffan stack ut på en sedan länge planerad laxtur i Simris. Åkte hemifrån redan 04.50 för att möta upp Staffan vid båtgaraget.
Vid 9-tiden var vi i full gång med riggning av prylarna 8-10 distans ut. Nästan direkt smäller en liten lax i kilosklassen på mitt ena djupriggspö. Tyvärr liten fisk men iallafall en förhoppning om fortsatta laxkontakter.
Dagen fortlöper sen med lite hornisar på ytspöna annars dött. Såg massvis av betesfisk i ett område en bit från 55an men någon tendens till lax fanns där aldrig.
Sent på eftermiddagen händer det plötsligt...
På Staffans understa riggspö med flasher smäller en riktigt brutal lax på. 3-4 s efter hugget är fisken redan uppe i ytan första gången och gör sen en vansinnesrusning och tömmer halva spolen. Efter en något panikartad rensning av prylarna på sidan får jag till sist äran att håva ett nytt PB till Staffan! En superfet och fin lax som drar vågen till 10.9 kg(utblodad)
Vi spenderade ytterligare ett par timmar runt dessa platserna med endast en liten torsk som small på. Är nu hemma, svintrött efter en 17-timmars fiskedag...