4/6 En blåsig tur på Finja...

I princip storm här hemma i Hörby vid 16-tiden när jag slutade jobba, SMHIs prognos visade avtagande vind framåt kvällen så vi gjorde ett försök.
Jag och Ricky sjösatte båten vid 18-tiden i ett blåsigt Finja. Gick ganska hyffsat med elmotorn ända tills vi kom ut på lite mer öppet vatten, då var det helkört. Skulle tippa på över 10 m/s i byarna och vind som hela tiden snurrade...
En gädda och en gös i 2 kg-klassen var allt vi lyckats lura till hugg när klockan visade 20. Vi gick då in i ett område som verkat intressant enligt sjökortet och mkt riktigt stod fisken här.
Ett gäng gösar samt några gäddor landades de sista 2 timmarna innan vi styrde kosan hemåt.
Tyvärr inga monster som behagade nappa men fina gösar på uppåt 3 kg samt tokstarka uppätargäddor på 4-5 kg.
Chansen att få en olekt stor hona ser mer och mer mörk ut nu men gösarna brukar ha en tendens att fixa till konditionen ganska så snabbt. I sommar sitter 100-klubbargösen :)

2/6 Mera gös

Jag och Ricky drog ut direkt efter jobbet på en spegelblank sjö. Fisket började kanon med 3 landade fiskar på tre repor över ett nytt stenrev vi börjat fiska över.
Ett par hyffsade gäddor runt 5 kg samt några gösar med topp på på ca 4kg.
Fisket forsatte sen med stundtals rena huggsexorna för att sen vara stendött i långa perioder. En gammal Surecatch-wobbler jag haft liggandes i en låda i åratal provades för första gången idag... den leverarade 3 gäddor och 4 gösar :)

1/6 Premiärtur

Premiärturen på Ringsjön blev en riktigt härlig sommardag tillsammans med Emelie.
Ganska blåsigt men det är inte några problem sedan nya motorn åkte på båten.
Fisket var ganska hyffsat stundtals med en hel del kontakter och landade fiskar. 2a fisken för dagen drillade Emelie, tyvärr släppte den ända inne vid båten, synd för fisken var en garanterad 6+ fisk vilket är ovanligt i den här sjön.
Dagen slutade med ett gäng snipgösar i 2kg-klassen samt en bunke gäddor.

31/5 Blåseri...

Var på en efterlängtad göstur tillsammans med Pär. Hade inte fiskat på 2 veckor så suget var rejält.
Precis efter att första spöt var satt small första fisken på, en stark fisk som tyvärr visade sig vara en gädda i 4kg-klassen.
20 min senare landas dagens första gös, en normalstor firre runt 2 kg. Bara 5 min senare få Pär tunggung på ena paravanen. Fisken gav rejält tunga knyckar och gick i princip bara sidleds innan den släppte =( Förmodligen en gös i modell stooor som inte ville med ända in.
Efter denna fisken blåste det upp till halv storm vilket gjorde det i princip omöjligt att ligga kvar i området.
Resten av dagen fick vi lägga i andra delen av sjön, några smågäddor var allt som behagade nappa =(
Träffade en stackars snubbe som fiskat sedan 03.30 med bara en kontakt på 12 timmars fiske... Ibland är gösfiske sjukt segt!