25/7 För fint väder?

Jag och broren stack upp till Finja.
Tryckande hetta och strålande sol gjorde att det var riktigt svettigt att ligga ute på sjön.
Med facit i hand skulle vi kört ett kvällspass istället. 1 lite bättre fisk som tog på ena paravanen var allt som hände på de 2 timmarna vi fiskade.
Paus en vecka nu sen får jag hoppas att fisket lossnat lite...

23/7 Finja

Åkte upp för en dagstur med KJ på Finjasjön.
Kanonhärligt väder med ganska mkt moln med varmt och relativt vindstilla.
Dagen gick helt ok, blev ett gäng gösar, abborrar och gäddor landade. Tappade tyvärr en riktigt fin gös ända inne vid båten... Typiskt, alltid de stora som man tappar ;)

18/7 Ännu värre =(

Jag och Erik stack ut några timmar mitt på dagen för att prova Ringsjöfisket igen. Idag testade vi med levande betesfisk samt vertical. Inte hjälpte detta =(
En gädda var allt som behagat hugga innan vi gav upp.
Ösregn med åskan tätt inpå gjorde att vi inte orkade fortsätta kampen.

16/7 Göteborgsbesök

Erik kom ner för ett par dagars fiske.
Tyvärr var vädret lika som det varit på de senaste sega passen. Detta visade sig också bli en sjukt seg dag.
Efter några timmars fiske hade endast 1! liten gös fått syna insidan på båten. Kraftiga vindar gjorde att vi inte kunde fiska av de annars säkra ställena. Vi gav upp vid 3-tiden för att köra upp en sväng till Hammarsjön och se om gäddorna var på hugget. Efter ett par timmars fiskande i en i princip torrlagd Aralövssjö så åkte vi hem igen, en hel del kontakter men bara en landad snipa var allt som hände. Sjukt segt det kan vara ibland...

14/7 Det släpper inte riktigt...

Ute på ringsjön med Staffan & KJ i några timmar.
Fisket var grymt segt, vi provade både vertical och trolling men inget verkade behaga gösarna. Det ojämna vädret måste fixa till sig snart så kommer det nog släppa.
Blev några smågösar till sist, inget alls att skryta med.

7/7 Gillar inte vädret...

Tog en liten tur efter jobbet i till synes perfekta förhållande, men redan efter en knapp timme började det som vanligt blåsa upp och regna =(
Gav upp då men kunde ändå summera ihop till 4 landade gösar samt ett par st tappade.

Snart semester, då ska vädret bli optimalt och jag ska ta jättemånga stora gösar :)

5/7 Jag och Ricky bommar!

Svinvarmt ute och vindstilla... Fiskesuget var iallafall stort, en massa resande med jobbet den senaste månaden har förhindrat allt fiske.
Har iallafall skaffat ett gäng nya spön som skulle provas under den här turen. Tyvärr fick jag aldrig provdrilla dem men allt annat kändes kanon, har en riktig kanonuppsättning till båten nu för gädd/gös-trolling. Tillsammans med nya elmotorn behärskar man 6 spön utan problem helt själv i båten även vid 5-6 m/s :)
Eftermiddagen slutade i vilket fall totalbom. Hade ett hugg, det var allt. Saknar en massa av mina favoritwobblers jag blivit av med (en låda innehållande 50-60 betet) ;(
Från att vara spegelblankt på sjön till att det blåste upp riktigt ordentliga vågor tog max 2 min. Har aldrig varit med om någon liknande väderförändring.

20/6 En kort bomtur

Ute en snabb tur över ett nytt område på sjön. Tyvärr var det rena stormen ute på sjön vilket gjorde att jag gav upp redan efter 40 min.
Hade ett hugg när jag vevade in prylarna, det var allt.