15/3 Idag då?


När jag slog upp ögonen ångrade jag direkt att det inte var idag Staffan och jag var ute.
Fina vindar och växlande molnighet gjorde att förutsättningarna kändes så mkt bättre…
Hade ett par timmar över på eftermiddagen så jag drog ner till ån med ett gäng mörtar.
Började på mitt vanliga säkra ställe för att se om dom var på hugget. Tyvärr verkade det inte så utan jag totalbommade här. Träffade på en äldre herre vid ”vanliga” stället. Han brukade vara där och fått en hel del fisk med topp på lite över 8 kg. Han påpekade ett par ggr att han inte gillade att äta gädda, men att släppa tillbaka några gäddor verkade ändå inte finnas i denna mans värld. Lite synd, är han där ofta kan han kötta sönder den här sträckan ganska så snart :(
Jag drog vidare till bakvattnet jag provad förra veckan. Tyvärr rätt så uppstigat längs med hela den kanten, tydligen fler än jag som tycker det ser hett ut…
Åkte tillbaka mot en annan oftast säker plats. Här bommade jag nåt på en stor mört som faktist kändes riktigt bra. Direkt i mothugget gjorde fisken en rusning rakt neråt botten för att fastna i en rot eller nåt. Efter mkt bändande fick jag upp tacklet, men tyvärr utan någon gädda.
Dagen avslutades med ett actionhugg precis i ytan. En liten snipa som trodde den var manlig och tog en mört som var hälften så stor som sig själv.

2 comments:

Anonymous said...

Surt och tråkigt med onödigt dödande :( //ola

Rolf said...

Instämmer helt och fullt med föregående inlägg!

Kan man inte inse inse vikten av CR för bevarandet av både de ack så värdefulla gäddmadamerna och gäddpopulationen som sådan, - då har man f-n i mig inte vid vare sig ån eller andra fina gäddvatten att göra!!!

Tight lines!

/Roffe.