21/5 Fågelfoto betyder dåligt fiske...


Idag drog vi till nya platser, var på plats vid 11-tiden för att försöka träffa rätt tidvatten. Tyvärr ville inte strömmarna genom sundet som vi ville så vi bestämde oss för att åka ut på djupare vatten och bända stortorsk.
Tunga pilkar med dubbla trekrokar sänktes ner i lagom tempo för att få småsejarna att hugga på krokarna. När väl en sej sitter på kroken går man ner till "monstren" två våningar ner...

Det första som högg på Manges bete var en tvärilsk katt. Den lilla arga saken hängde med enda upp till ytan utan att vara krokad, när den såg våra fula trynen vid båtkanten försökte den åter igen dra iväg med sitt bete. Helt sjuka "fiskar" det där

Ett par släpp senare kunde KJ landa en schysst torsk på ca 12 kg, bra fight på lätta prylar!

Vi rensade ett par fiskar och fick helt plötsligt jättemånga kompisar... Rena rama tamfåglarna mitt ute i ingenstans

Vi fick sen ett bra gäng med torskar med toppar på ca 10 kg, tyvärr ville de riktigt stora inte vara med i matchen denna dagen. KJ fick i alla fall en illaluktande lubb i ganska hyfsad storlek. God matfisk men mest dryg att drilla upp från 100-metersdjup när det är större fiskar man söker.

När vårt efterlängtade tidvatten drog igång vid 17-tiden var vi åter igen på "flundraplatserna" Tyvärr var inga hungriga flundror det. Det blev en bunke torskar, lubbar och koljor innan vi gav upp vid 23-tiden.
Tyvärr verkade det vara en seg dag över lag för båtarna på campen. Ett par st hälleflundror upp till ca 10 kg var allt som toppade dagen.

No comments: