22/8 Tillbaka...


8 veckors fiskepaus är det längsta jag haft på många år... Varit sjuk, jobbat mkt samt inte haft ett dugg sug efter fiske.
Hade en sanslöst seg vår vilket gjorde att jag tröttnade på alla skitturer till sist.

Skitet höll tyvärr i sig även denna premiär. 6 timmars trollande med med massvis av betesbyten gav inte ett känn. Helt otroligt att det kan vara så segt.
Väldigt mkt algblomning i vattnet kanske gjorde sitt annars har jag ingen förklaring.
Staffan och KJ var ute på samma sjö för ett par veckor sedan med exakt samma resultat. Träffade en gubbe vid rampen som sa att fisket varit katastrof i sjön hela sommaren, till och med nätfiskarna fick ingen gös i garnen... Men var fasen är fisken då? Kan det vara så dåligt med syre i sjön att fiskarna står parkerade på botten och inväntar kyligare och syrerikare vatten? Nåt måste det vara för så här segt fiske är verkligen inte normalt!

Under eftermiddagen blåste det upp ordentligt så jag gav till sist upp fisket. Hade sett några rovfåglar uppehålla sig runt en ö så jag ankrade upp i lä. Satt där ett par timmar för att försöka klämma ett par schyssta bilder men tyvärr visade sig bara en av dem upp sig i 2-3 s. Hade jag varit beredd hade jag haft årets foto, men tyvärr hann jag aldrig få fokus :( Fick fota en bytesfågel istället...

5 comments:

Jan O said...

...det lossnar snart, du kan lida av posttraumatisk storgösinfluensa ;) Härliga hösten burkar bota den å så e allt toppen igen...

Rolf said...

...gott att ha Dig Anders tillbaks igen efter det långa uppehållet. Ser fram emot många fler spännande inlägg på bloggen, & hoppas att Du inte misströstar alldeles över det magra resultatet på fiskefronten. Tro mig, - rätt som det är så sitter syrran till praktgösen från -06 där! ;D Tight lines!

Magnus said...

Välkommen tillbaka till eländet ;) Det släpper snart!

Anonymous said...

Trevligt att du är tillbaka i cyberrymden!
Har hållit koll på bloggen länge och trodde att du slutat helt.
Hoppas att det lossnar snart, både för dig och mig :-)
Skitfiske på dig / Jörgen www.metrobloggen.se/fiskerapporter

Anonymous said...

En Varfågel? Det är ju en rovfågel i så fall.