31/10 Huggperiod!Var ute på sjön vid 07.15 ungefär, spegelblankt och klart. Allt såg ut att kunna bli en lyckad höstdag, men va det för "fint" väder?
När klockan var 13.30 var så jäkla less på det, inte en känning av fisk på alla de timmarna med 8 beten ute...
Plötsligt smäller det till ordentligt på ett av båtspöna. Drillar en tung fisk i ett par minuter innan jag börjar känna obehagliga knyckar från firren som man ibland kan göra innan dom släpper. Bara ett par sekunder senare släpper den utan att jag ens hann se den. Jävligt sur va jag nu, har man fiskat så många timmar utan ett hugg också tappar man givetvis firren.
Under tiden jag sätter ut betet igen smäller det på båtspö 2. Fast fisk och en ganska vild fight börjar, samtidgt hugger det på ett av pulkspöna. Fisken verkar ganska snäll så jag låter den bara gå.
Drillar in en gädda runt 5 kg och lägger den i en karpsäck (gav mig fan på att i alla fall ha foto på en fisk)
Börjar drilla nästa fisk som känns väldigt gösig, mkt riktigt kommer efter en kort stund en grov gös upp i ytan. Fet o fin firre som som var helfuckad på ena sidan, förmodligen blind och psoriasis eller nåt? Vägdes i alla fall till 6.04 kg och ca 84 cm innan den får simma hem igen.
Fiskar vidare ett par timmar utan minsta tillstymmelse till hugg.
8 timmars effektivt fiske, allting hände på 3 min...

2 comments:

Anonymous said...

Grattis mannen! Gösen va najs.
Vi hade totalt 7 hugg men endast 3 landade. 111cm på topp satt fint men tror fan den första jag tappade va i samma klass. Håkan tror det va en 15kg+ men vi e lite fulla just nu :). Skål och trevlig helg :)....... OLA!!!!!

Staffan said...

Riktigt grym krigare det där..

Grattis Anders.