22/6 Paus


En gös efter 3 min fiske bådade gott... Att det sen inte högg någonting överhuvud taget på de nästkommande 4 timmarna gör mig helt tom i skallen!?

Nu blir det paus en vecka för att låta högtrycket som ligger inne nu hjälpa mig. Nåt måste ändras, sämsta jävla skitsässongen jag någonsin haft!

17/6 Kort bomtur med Oskar


Blåsigt även den här dagen gjorde att vi inte sjösatte förrän vid 20-tiden.
Idag följde Oskar med för att bända gös.
Mörtstugorna som jag har flytande 1 m från botten i dammen hade tyvärr kommit ner till botten. Detta innebär minst 100 st kräftor vareviga gång som käkat upp allt betet... blä!
Fick åka till sjön utan levande mörtar, hade ett gäng infrusna i alla fall som skulle användas till fireball.
Vi fiskade på med det här i en timmes tid, hade några hugg varav 2 st riktigt brutala påslag 3 s efter varandra. Skit att man inte lyckades kroka den fisken.
Oskar ville sen prova på lite trolling istället så vi riggade om till wobblertrolling. 5 min senare provade vi trycka på lite olika knappar till lanternor o grejer på båten. Det resulterade i en trasig huvudsäkring till all elektronik.
Inget lod, ingen gps gjorde det inte speciellt lätt att fiska då kanterna går från 10-1.5 m på väldigt korta avstånd. Hur klarade man sig förr i tiden utan ekolod? Man är verkligen bortskämd med alla elektroniska hjälpmedel.
Fiskade på en stund till med massa bottenvegetation som enda kontakt.
Vill ha lite vettigt väder nu så man kan fiska riktiga pass. Har mest varit ett jäkla hattande med 1, 2 och 3 timmars små skitpass sent på kvällarna när vinden lagt sig.

Börjar bli en vana det här året att åka hem med mungiporna neråt...

16/7 När ska det släppa?


Hela detta året har bestått av jäkligt segt fiske, tyvärr verkar det fortsätta...
Väldigt blåsigt hela dagen gjorde att jag och Ricky tog en sen kvällstur på sjön. Vid 20-tiden hade det lugnat sig någorlunda vilket gjorde att vi bestämde oss för några timmars fiske.
Hade fått tag på ett gäng småsarvar som skulle användas till fireball kombinerat med lite släpande flöten.
Staffan och KJ hade varit uppe dagen innan med ganska bra fiske, inga stora men fina samlingar med huggvillig gös.
Vi såg en hel del fisk på lodet men fisket var allmänt segt. Relativt mkt smånaffs men bara en handfull landade.
Fortfarande bara 16 grader i vattnet. När ska sommaren komma?

8/6 Bara ohyra


En riktig kortistur ihop med Staffan resulterade mestadels i en jäkla massa ohyra.
Var en fin kväll med spegelblankt kristallklart vatten. En del följare och en landad liten firre var allt i fiskväg.

Betesfisk gjorde susen...


...men tyvärr uteblev några landade storgösar.
Fick tag på 12 st småsarvar i mina mörtstugor som skulle testas den här kvällen.
Provade både bottombouncing, flötestrolling samt lite fireballs. Fick bra med gös på alla 3 metoderna men ingen stor tyvärr.
Blir inte riktigt klok på varför det går så segt i sjön. Snackade med 4 andra båtar under kvällen, allihopa bommade på sina wobblers så jag får vara nöjd med 10-talet landade fiskar och ett gäng tappade. Det är i alla fall ett tecken på att det är betesfisk som gäller vid dessa temperaturerna. Tempen var ca 17 grader nu så det hade ökat ett par grader sedan helgen. Tyvärr verkar det som om vädret skall slå om under veckan igen, får hoppas det blir kortvarigt.

30/ För statistik

Hade inget att göra ett par timmar på lördagen. Trots storm så drog jag iväg till sjön. Sjösatte, fiskade i 15 min där en gädda var resultatet.
Blåste sen sjukt mkt så jag beslutade mig för att sticka hem igen.
Stora problem vid skitrampen då där inte finns brygga samt att båtföreningen är så smarta att dom förtöjt båtar både direkt till höger och vänster om rampen. Man undrar hur dom tänker?

29/5 Det vill sig inte...


Drog ut på en kvällstur, trodde jag skulle ha mört med mig men tyvärr inte.
Hade lite förhoppningar om varmare vatten men tempen var nere runt 15 grader igen. Verkade som det varit ganska varmt o skönt förra veckan, tror säkert tempen varit uppe några grader till då.
Fick ett gäng gösar under kvällen på trolling och V-jigg, inget alls att skryta med. Största låg nog strax över 2 kg skulle jag tro.