27/9 Massvis med kontakter


Höstfisket börjar komma igång.
Tanken var från början en fiskefri helg men med förutsättningarna som blev så bestämde jag och Staffan oss för lite gäddjerk i en sjö.
Första timmen hade vi inte ett känn utan bara bankade o bankade. När vi gick in på lite grundare områden med mkt växtlighet började gäddorna smälla på titt som tätt. Totalt hade vi nog 20-25 kontakter under de timmarna vi fiskade men många halvdana hugg resulterade bara 7-8 st i båten med topp på 4-5 kg. Tappade några fiskar som kändes ganska fina samt hade en riktigt stor gädda som missade betet. Såg en jätteskalle bryta vattenytan 10 cm bakom piggen, sen var den borta. Stod o nötte i 20 min på området men den ville tyvärr inte mer än så...
Nästa helg är tanken att det ska bli gäddtrolling med de nya prylarna jag skaffat till båten. Ser fram emot det!

20/9 Sommarfiske


Sommarvärmen var tillbaka och även fiskesuget som det varit lite si och sådär med den senaste tiden.
Jag och Staffan bestämde oss trots vädret att köra några timmars jerkfiske på eftermiddagen.
Förvånansvärt många kontakter och följare under timmarna vi var ute, tyvärr bara 3 st snipor avkrokade. Tror inte där var någon större missad men i alla fall kul med lite action.
Med lite tur har jag båten trollingfärdig till helgen med ny mast, om inte så i alla fall till helgen därpå. Sen ska det gäddtrollas så mkt som jag bara hinner.