5/1 Premiär


Så var det äntligen dags för lite fiske igen. Hade egentligen planer på att ismeta några dagar tidigare men en riktigt jäkla körare i magen gjorde att jag låg pall i ett par dagar.
Den här dagen skulle jag, Staffan och KJ ut för att prova ett nytt vatten. Staffan blev givetvis sjuk kvällen före så han fick tyvärr stå över fisket.
Det nya vattnet är 2 mindre sjöar/dammar som vad jag vet hade grova fina gäddor för 20-30 år sedan. Knappt någon som fiskat där sedan dess så spänningen var hög!
Väl på plats så snackade vi med ägaren till vattnet. Det visade sig att dem hade ett kanonfint bestånd av flodkräftor i dammarna. Inga problem om vi ville fiska bara vi inte påverkade deras kräftor…
Efter överläggning kom vi fram till att det vore jäkligt dumt att riskera något genom att ha egna mörtar med oss i vattnet. Testar vattnet när isarna släpp istället, då med betesfisk fångad där eller med odoppade beten.

Vi körde vidare till ett vatten vi fiskat i några ggr tidigare med hyfsat resultat. Hade 8 spön ute vid 12-tiden och det skulle inte dröja mer än 5 min innan första fällningen kom. Standardgädda på 3 kg som slukat en bättre mört.
Därefter rullade det på med fällningar i lagom takt ända till mörkret tvingade oss att avsluta fisket.
7 gäddor på isen, 3 stulna mörtar och ytterligare 4 fäll får anses som en helt klart godkänd ismetepremiär. Tyvärr blev det ingen större gädda än en 4.7 kg mkt vacker fisk.

1 comment:

Anonymous said...

Vackert beslut att avstå fiske i flodkräftvattnet.