Fortsatt sniprace!


Det har blivit ett par ismete pass de senaste helgerna utan någon större framgång.
Förra helgen var jag och Staffan på en ganska grund sjö som gett en del hyfsade fiskar, dock inte på ismete.
Vi har kört med 5 spö var och konstaterade efter de första 2 passen att oblyade mörtar var överlägset effektivast. Jag hade på de första 2 passen totalt 6 gäddor på isen, Staffan 0. Skulle även tippa på att jag hade åtminstone dubbelt så många kontakter… Vi körde med samma storlek på mörtar, samma tackling det ända som skilde var just att jag körde helt utan bly medans Staffan hade några gram på sina.
Fiskar man bara på 1-2.5 m djup så simmar mörten neråt botten i vilket fall.

Denna helgen var vi åter på samma sjö, planen var ännu grundare fiske än föregående helg utanför en bäckmynning. Fisket bedrevs på djup från 0,7-1,5 m. Det tog 45 min innan första fällningen kom, en 3-4 kg firre som tagit mörten fiskad närmast bäckmynningen. Vi körde sen på resten av förmiddagen i samma område, en hel del kontakter, dock endast på Staffans mörtar (oblyade).
Det som skilde var att alla fäll kom på spöna närmast bäcken. Verkar som gäddorna gillade det extra syret det måste gett.
Själv fick jag endast 1 fäll precis innan vi skulle sticka hem. Bra tryck i hugget men gäddan hade ryckt loss mörten utan att det gick att kroka.

På lördagseftermiddagen fick jag tag på en kille som hade finfina mörtar som vägde 3-4 hg.
Hade egentligen tänkt hålla fiskefritt på söndagen men efter en mkt lugn lördagskväll så vaknade jag tidigt på söndagen. Var jäkligt sugen på att testa skillnaden på stora vs småmört.
Ut med 6 spön, 4 med stor mört, 2 med små. Tog 20 min innan första gäddan klev på. Kom fram till hålet och hade ett våldsamt utras… Mothugg o pang, linan rakt av :( Stod o svor en lång stund medans jag tacklade om.
Sen fortsatte det med hugg och kontakter under hela dagen. Skulle tippa på 15-18 fällningar men endast 3! Ynka minigäddor på isen. Tror alla gäddor jag hade kontakt med under dagen vägde under 3 kg. Dom var på och bet i stjärten, simmade en bit och sen spottade. Jäkligt frustrerande men ganska väntat då sjön jag fiskade i sällan ger någon fisk över 5 kg.
Nästa helg blir det till o testa något nytt. Är trött på sjöarna vi fiskat senaste tiden, känns som det bara ger skitgäddor. Iofs inget ovanligt när jag o Dykarn är ute på fiske…

2 comments:

Erik Walmann said...

gå over til deadbait på nogra av spøna. da slipper du alle sniparna

Manhood said...

? Menar du att smågäddorna inte tar på deadbait?