13-14/3 Metat vidare


I lördags var jag ute med Daniel och ett par kompisar till honom på Ringsjön.
2-3 km att gå var inga större problem då isen var kanonhård och fin. Värre var att borra sig igenom den ca 50 cm stenhårda isen. Perfekt, sluppit träna axlar de senaste veckorna om man hade isfiske inplanerat :)
Vi körde på från 11-16 med 12-13 spön, inte ett enda pet på hela dagen kändes lite sådär... Svårt att lokalisera fisken på Ringsjön då den är så stor, samt att borra sig runt och testa massa nya ställen är för jobbigt med så tjock is som det är nu. Får skaffa motorborr om vi får fler vintrar likt denna.

I söndags hade jag egentligen tänkt hålla fritt men kom iväg på en tur med Staffan i ett litet vatten.
Fällning redan innan vi hunnit få ut alla prylar, en riktigt tjock 4a kom upp. Fisket flöt sen på hyfsat hela dagen med kontakter lite då och då. Totalt landades 5-6 gäddor, de flesta på blyade mörtar. Verkar som oblyat funkar fint ner till ca 2 m, blir det djupare så ska man ha på bly för att fiska effektivast.
Största fisken för dagen var en 6+ gädda med riktigt fin lekbuk. Isen var betydligt mjukare på denna sjön än Ringsjön. Ska bli intressant att se hur länge isarna ligger i år, hoppas på 3-4 v till så jag inte missar förleksfisket när jag är i Thailand 24/3-8/4

No comments: