Fruktansvärt seg period

Jag och Daniel har varit ute på ett gäng pass den senaste tiden med väldigt tråkigt resultat.
En del gäddor över 5 kg har det blivit men inga direkta bjässar. Gösarna som varit målet med satsningen har tyvärr lyst med sin frånvaro sedan det kraftiga högtrycket försvann.
Vi lägger all tid i en helt ny sjö för tillfället, ett vatten som verkligen inte är lätt, men när vi väl (om vi lyckas) knäckt koden på hur gösarna beter sig tror oss kunna ha riktigt trevligt fiske med riktigt fin medelvikt.

Sjön är som sagt väldigt svårfiskad om man ser bådet till vårt och andra fiskares resultat. Vi har dock gett oss fan på att nöta tills dess att vi lärt oss hur det hela funkar. Otroligt hur mkt beteende på fisk kan skilja från sjö till sjö. Just nu känner vi båda oss i princip helt nollade vad gäller göstrolling trots man lagt 100-1000tals timmar tidigare.Men det är väl det här som är fiske, att lära sig beteendemönster i många olika vatten. Lägger man bara tiden på rätt plats så händer det förr eller senare, får hoppas det blir förr denna gången...
Tyvärr fick vi inte upp ögonen för sjön förrän den till synes bästa perioden var över, men nu har vi trots ganska magert resultat ganska så stora förhoppningar inför nästa års trollingäventyr då vi snappat upp ett och annat under resans gång.
Vi kommer förmodligen lägga ner trollingen snart och gå mer och mer över till att försöka prickskjuta gösarna med jiggar och fireballs samt till viss del prova flötestrolling för att se om detta kan vara melodin i det något kallare vattnet.
Höstfisket kommer bli väldigt lidande av mitt husköp jag gjorde i Maj. Vi får tillgång till huset i oktober sen är jag så gott som körd för allt fiske resten av året då en helrenovering hänger över mig. Men till nästa säsong lär jag vara laddad för "stordåd" ;)

Kommer köra så många pass jag hinner nu innan huset skall renoveras, får bara hoppas vädret är bättre än vad det är just nu. Ösregn och halv storm...

4 comments:

Anonymous said...

Vad tror du om att använda snickare till renoveringen? /MT

Manhood said...

Kul att lära sig lite själv samt betydligt billigare...
Alla är inte lika täta som dig?

Anonymous said...

MT bor ju i en sommarstuga så han kan ju snacka ;)

/Musky

Jan Olofsson said...

Man får Gratulera,till hus o barn..