13-14/3 Metat vidare


I lördags var jag ute med Daniel och ett par kompisar till honom på Ringsjön.
2-3 km att gå var inga större problem då isen var kanonhård och fin. Värre var att borra sig igenom den ca 50 cm stenhårda isen. Perfekt, sluppit träna axlar de senaste veckorna om man hade isfiske inplanerat :)
Vi körde på från 11-16 med 12-13 spön, inte ett enda pet på hela dagen kändes lite sådär... Svårt att lokalisera fisken på Ringsjön då den är så stor, samt att borra sig runt och testa massa nya ställen är för jobbigt med så tjock is som det är nu. Får skaffa motorborr om vi får fler vintrar likt denna.

I söndags hade jag egentligen tänkt hålla fritt men kom iväg på en tur med Staffan i ett litet vatten.
Fällning redan innan vi hunnit få ut alla prylar, en riktigt tjock 4a kom upp. Fisket flöt sen på hyfsat hela dagen med kontakter lite då och då. Totalt landades 5-6 gäddor, de flesta på blyade mörtar. Verkar som oblyat funkar fint ner till ca 2 m, blir det djupare så ska man ha på bly för att fiska effektivast.
Största fisken för dagen var en 6+ gädda med riktigt fin lekbuk. Isen var betydligt mjukare på denna sjön än Ringsjön. Ska bli intressant att se hur länge isarna ligger i år, hoppas på 3-4 v till så jag inte missar förleksfisket när jag är i Thailand 24/3-8/4

Glad för Gladan


Underbart väder med en temp på strax under nollan. Att sitta på kontoret kändes inte allt för lockande på fredagseftermiddagen så jag drog iväg på ett ismetepass.
Smidig sjö då det fanns parkeringsmöjligheter precis intill vägen. Skönt att slippa allt asande på all utrustning, jag har nämligen inte fått tag på någon bred monsterpulka än.
Isen var kanon efter veckans kyla, stenhårde och skrovlig så att gå på isen var en barnlek jämfört med förra helgen då det bara var ett enda stor slaskkaos.
Precis efter att jag fått ut alla spöna och satt mig till rätta så såg jag en stor skugga komma på isen, en fin Glada hade blivit intresserad av vad jag höll på med och svepte förbi bara 15 m ovanför mig. Tyvärr hade jag kameran i väskan så jag missade tillfället. Satt och svore en stund innan jag faktist fick en ny chans. Denna gången satt kameran i näven :) Brände iväg ett en bildserie, fick någon som var skarpare än denna men gillar uttrycket fågeln har på denna.

Tur jag fick ett par bilder idag, för fisket var som vanligt... 1 skitgädda och 1 missad fisk.

Minimässa på Attitude Baits 27-28/3


Har tyvärr själv inte möjlighet att sticka dit då jag är och värmer upp mig i Thailand, men är ni ute efter prylar så är det hit ni borde åka... Sanslösa mängder med beten, spön, rullar, ja allt som vi prylbögar "behöver" :)

www.attitudebaits.com