Lite varierande fiske


Efter premiärpasset för några veckor sedan har jag varit ute några ggr  för att överlista gösarna.
Fisket har tyvärr varit ganska segt. Några fiskar landande, men varken storlek eller mängd har varit något vidare.
Första passen hade vi en iskall ostanvind som gjorde dagarna outhärdliga på sjön. Vindskydd och gott sällskap värmde i alla fall upp turerna någorlunda.

Roligaste fisken den senaste tiden lyckades Petter lura upp häromdagen. Efter ett missat fäll fick han upp en mört som hade väldigt märkliga skador över hela kroppen. Vi kunde inte bli kloka på om det var gädda, gös, borre eller vad som varit framme och nafsat. Ner med mörten igen och fisken högg omgående. Efter en kortare fight kunde vi se en tjock ”gädda” under isen. Den tjocka gäddan blev väl på isen helt plötsligt en fet och fin brunöring. Riktigt häftig bonusfångst som varsamt returnerades efter några bilder.

Efter några sega göspass beslutade jag och Staffan oss för att ge gäddorna en sista chans från isen.
Väldigt obehaglig is på sjön. Öppen på hela mittenpartiet och stora partier på sjön med hål i isen. Förmodligen väldigt mkt gasbildningar som smälter isen underifrån. Det var några nervösa timmar vi var ute innan vi packade ihop och övergav isgäddorna för denna säsongen. 3 gäddor var allt som kom upp på våra fetemörtar. Största var en fint konditionerad fisk runt 5 kg som gapade över en 5 hg mört.

Nu blir det ett par veckors paus i fisket igen. Nästa pass blir förhoppningsvis i öppet vatten. Vilken art jag ska jaga är inte riktigt bestämt men ett flötestrollingpass efter gädda lockar rejält…