Semestergösar


Har haft semester den senaste veckan och kommit iväg på ett par pass i några olika sjöar. Fisket har stundtals varit riktigt bra antallsmässigt för att i andra sjöar varit ruskigt segt. Har kört både vertikal, dropshot samt trollat. Solklart mest fisk på vertikal/dropshot-passen men också klart lägst medelvikt.
Sjön jag trollar i börjar nog komma igång ganska så bra nu, typiskt att man inte har tid att fiska mer på ett par veckor nu, hade man haft tid och ork så är det nog nu man har chans till den där riktiga besten jag vet simmar där ute i djupet...

Toppfiskarna på passen ligger på 5.46 samt 5.24 kg, tagna på trolling respektive vertikal. Synd man inte får alla fina fiskar på vertikalfisket, huggen och drillingarna slår trollingfisket med hästlängder.

Ett par pass till...


Har hunnit med ytterligare 2 pass denna veckan. Första passet blev kväll/nattpass ihop med Jörgen på "segsjön".
Ännu en gång skulle det visa sig att man får vara nöjd för varje fisk som får syna båten. Känns nästan som man förbrukat turen för det fiskepasset när man väl landat en fisk.
En gös runt 4 kg kom i alla fall upp även denna gång, fin kondis men inte riktigt den där jätten man hoppas på när det väl hugger.
Kvällen bjöd på ytterligare 2 göskontakter, dock bara hugg och ingen fast fisk.

Jag har även hunnit med ett riktig tidigt morgonpass på en sjö jag i vanliga fall endast jiggar i. Att gå upp kl 3 känns i skallen resten av dagen, sömn är underskattat...
Fisket började kanon och jag väntade mig en riktigt bra dag efter den starten.
På de första 45 min hade jag 5 göskontakter men landade tyvärr bara 2 st. En av kontakterna var en förmodad storgös som klev av 5 m från båten, jäkla skit vad svårt det ska va att få dom stora att följa med hela vägen upp!
Morgonens fiske kunde till sist summeras till 6 landade gösar varav 3 st låg mellan 3-4 kg.

Nästa vecka är det semester, hoppas vädret är rätt så man kan komma ut på lite nya pass i ett par nya vatten.

Ännu en fin firre

Var iväg på en ny tur på sjön tillsammans med Jörgen häromdagen. Vädret kändes rätt och lagom mkt vind gjorde att vi hade fina förhoppningar.
Jag hade bantat beteslådorna rejält och hade ett par nya beten som jag trodde skarpt på. Likaså Jörgen som hade en ny färg han fått bra på en annan sjö tidigare under veckan.
Fisket började med en lång gädda runt 7 kg som tog på ett av mina nya beten jag skulle ha gös på... Förhållandevis snäll för att vara en sommargädda.

10 min senare kommer första klockrena göskontakten på Jörgens nya Nisse. Efter en ganska odramatisk fight ligger en riktigt elak, svart hane i håven. I vattnet tippade vi inte på mer än 4.5 kg ungefär men väl i båten insåg vi att den var större. En fräck fisk som vägdes till exakt 5.5 kg.
Fisket fortsatte med ytterligare några gäddor varav den ena högg när det var bäcksvart ute. Båda var övertygade om gös då den verkligen betedde sig som det både i hugget och hela drillen. Inte förrän den började plaska bakom båten ute i mörkret började vi ana oråd. Det var med en stor besvikelse ännu en gädda kunde krokas av.

Runt 23.30 började regnet falla, plötsligt var all fisk som bortblåst. Tror inte jag såg en betesfisk på lodet resterande 2 timmarna innan vi packade ihop.
En klart godkänd tur med en fin gös från denna ytterst svårfiskade sjö. Snart semester, då är tanken att köra på ytterligare några pass när vädret känns "rätt"