29/9 Gick inte som tänkt...


Staffan hittade mängder med betesfisk på gårdagens tur. Helt tjock i en bäck vi tidigare fångat i.
Jag stack ner direkt efter jobbet för att fylla på höstförrådet, tyvärr verkade inte mörten gilla att Staffan använt kastnätet. Betydligt mer spridda och mestadels småmört som stod kvar. Höll på i en timme och fick upp ett 10-tal fina mörtar.
Stack sen ner till ån för att fånga en planerad 5+ gädda. Men tyvärr var det stendött idag. Fiskade till det blev mörkt utan så mkt som ett hugg.
Får ge det några veckor till innan man kör igång satsningen ordentligt.
Lägger upp ett actionfoto från igår i brist på annat...

28/9 Löddemete


Eftermiddags tur med Staffan och KJ i de nedre delarna av ån. Ganska så varierat väder växlande regn/sol. Märks att det är ganska tidigt på säsongen, mkt växtlighet som man hela tiden fastnar i.
Fisket var segt, Staffan lyckades till sist landa en 4 kg fisk, det var det ända som hände fiskeväg.
Körde in om de vanliga sträckorna på hemvägen. Hann bara fiska i 20 min men lyckades iallafall tappa en fisk på 4-5 kg.

25/9 Fiskeglädje!


Var ute på en spegelblank sjö tillsammans med Rasmus. Fisket var segt den första timmen. De ända fiskar vi såg var yrkesfiskarens nätfångster. Men på vägen bort från en djupkant högg en liten gös, samtidigt som vi krokade av den kom ett våldsamt hugg på Rasmus andra spö... En starkt och sprallig gädda kunde landas efter en trevlig fight.
Hade ett par hugg till innan vi körde in mot land igen, blir mörkt väldans tidigt nu för tiden. Snart är turerna efter jobbet historia.

20/9 6 timmar, 2 hugg...

Planen var att få upp några fina trollinggäddor i en ny sjö. Fina förutsättningar och nya prylar gjorde att suget varit stort hela veckan efter den här turen.
Tyvärr blev det inte riktigt som man hade tänkt sig. 2 hugg på hela dagen där fisken gick av direkt var allt man kunde summera dagen med.
Men men, så är det ibland, ska iallafall ge sjön fler chanser under hösten.
Fotade lite med den nya kameran, får nog bli ett teleobjektiv så småningom, foto på lite avstånd blir inte speciellt bra men närbilderna blir super. Hade tänkt fota lite gäddor men i brist på annat så fick det bli ett foto på en av favoritrullarna...

14/9 Eftermiddagstur

Var ute en liten runda med Emelie på sjön.
Betydligt blåsigare än vad jag först trodde gjorde att det inte blev den där behagliga turen jag hoppats på.
Kastade av ett grund i hopp om abborrar men gav ganska snart upp... Åkte in till stranden och grillade lite korv istället.
På vägen hem trollade vi gös. Lyckades landa 3 hyfsade fiskar innan vi gav upp för dagen.

9/9 Kvällstur igen

Var inte riktigt frisk från förkylningen än så jag tog ett kort pass på sjön. Var ute vid 18.15 ungefär på en ganska behaglig sjö. Blåste 3-4 m/s.
Såg en hel del fisk på lodet den första timmen, men trots betesbyten och varierad körning så ville dom inte ta. I skymningen fiskade jag av en djupkant som brukar hålla fisk och mkt riktigt började det så smått nappa. Landade 4 gösar där endast en av dom var i den klassiska Ringsjöstorleken, de andra var i varierande vikter upp till ca 3 kg.
Bäst funkade åter igen en röd/vit NilsMaster.

8/9 Skogsond och en jäkla massa nät!

Var förkyld så jag hoppade över träningen ikväll.
Ut på en fin sjö , runt 3 m/s och ganska soligt gjorde att jag hellre satt där ute.
Det första jag såg var en otrolig mängd nätbojar? Har inte legat där tidigare och gjorde ju inte förhoppningarna på bra fiske de närmsta åren bättre... Tänk en nätfri sjö...

Fiskade på andra sidan om var jag brukar vara ikväll. Runt 4-6 m stod där rätt så mkt fisk men inte nåt vidare på hugget. Krävdes en hel del trixande innan dom började smälla på. Just det där med trixandet har jag blivit sämre på sedan jag fick Autopilot på den nya elmotorn. Innan tvingade man sig själv att parera vågor och röra sig på olika sätt. Nu kör båten dit man vill rakt, rakt o rakt. Men men, på sättet jag körde ikväll är det inte "jobbigt" att trixa så det får bli mer av den varan hädanefter. 4 av de 5 landade fiskarna ikväll högg vid trixandet.

Blev grymt förbannad ikväll...
Mötte en båt som var ca 200 m ifrån mig, styrde ur deras kurs redan då men såg att dom jäklarna svängde åt samma håll bara efter en liten bit. Försökte ytterligare en gång köra ur kurs men dom körde bara på.
Till sist kom dom upp 10 m sidan om mig och började snacka om hur fisket gick!? Sa till dom att jag har en paravan typ 2 m från deras båt och att dom kommer trassla in sig så in i helvete om dom inte får upp sina prylar illa kvickt.
-Oj, sa den ena snubben och girade bort. När han är 10 m bakom mig drar han rakt in i mitt kölvatten... 10 s senare har han trasslat in sig i 3 av mina spön. Jag skriker åt honom att frikoppla sina rullar. Idioterna börjar veva som satan och skriker att dom har fisk!

Blir vansinnig och skriker åt dom att frikoppla sina rullar igen. När han väl fattat att han sitter i mitt paravanspö + 2 andra spö börjar han backa fullt ös mot mig.
Jag skriker ännu mer att han får stanna sin båtjävel innan han går in i mina andra 3 spön. Då fattar den ena snubben till sist att det inte är fisk han har på utan frikopplar. Det andra puckot står o skriker att hans fisk är stooor. Jag blir vansinnig och skriker att det är min paravan han står o drillar. Till sist fattar han och jag kan reda ut allt trassel.

Skulle kunnat sänka deras båt efter det!

6/9 Ja det hugger iallafall...

Fint väder och jag vaknade hyffsat tidigt.
Var dock inte i sjön förrän vid 10.30. 15 min senare hade 2 gösar synat insidan på båten och allt verkade lovande. Sen dog det ut lite, bytade iofs område men fisket dog ända fram tills kl 13 då det började hugga igen. Tappade åter igen en lite bättre fisk, även denna gången på en paravan. Många tappade fiskar på paravanerna i år... Ska se om jag får tag på Ghost-paravaner i storleken större av Koch.
Dagen fortlöpte hur som helst med helt ok fiske. Ett 10-tal firrar blev det totalt innan jag avslutade dagen med ett jättetrassel på 2 av spöna...

31/8 Meningslöst

Kom iväg på en eftermiddagstur till Finja med Staffan.
Båda två var jäkligt sega och inte alls på hugget...

Vi provade 1 timmes wobbler-trolling, därefter lite driftfiske med släpande mört och v-jiggar. 1 liten "ringsjögös" var allt som behagade hugga innan vi gav upp.

Blev bara ett kort litet pass innan vi kom fram till att soffan framför tvn var ett bättre val den här söndagen.