22/3 Nu är jag trött på den här skiten!


Vi var rätt uppgivna redan innan den här dagen började, fisket var segt både för vårt gäng samt andra man snackat med runt om i Blekinge. Fisketrycket är tyvärr så stort nu så det är båtar i varenda vik man tänkt besöka.
Den här dagen trailade vi åter igen österut för att prova ett gäng vikar jag fiskade i för några år sedan. Stora djupa kanonfina lekvikar som enligt sjökortet borde hålla massvis med gädda. Tyvärr verkade det åter igen inte stämma då vindarna snurrade rundor eller var helt bortblåsta.
Ganska tidigt på morgonen längs med en vasskant fick jag ett stenhårt hugg som gjorde en brutal virvel i vattnet, sen var fisken borta. Fanskap! Kändes och såg ut som en riktigt fin fisk, men vad hjälper det när man inte krokar dom?! Nötte vidare längs med vasskanten och hade ett par hugg samt följare på en av Cribbas tailar.
Vi drog sen oss längre och längre västerut för att möta fler och fler båtar i varenda vik. Träffade till sist på Pär och Martin som var ute i Pärs nya Buster, riktigt fin båt som tyvärr inte var någon fiskmagnet den här dagen. Dom hade också haft segt fiske, mkt beroende på att varenda vik man kom in i redan var avfiskade av 3-4 olika båtar.
Vi bestämde oss för att dra oss tillbaka mot rampen och testa ett par ställen till innan vi gav upp. När vi kom till rampviken så stod Freddan och Mange och dängde på ett typiskt höstställe. Rätt som det var hade dom landat 4-5 fiskar på ett helmärkligt ställe. Man blir aldrig klok på gäddfiske…
Gav till sist upp med en endaste liten snipa landad på hela dagen samt en handfull följare.
På vägen hem snackade jag med Staffan och KJ. Dom testade ett ställe längre västerut och hade haft uselt resultat hela dagen fram till sista viken, då gjorde Staffan som han brukar göra, stor fisk i sista viken på sista kastet. Helt otroligt, 3e gången det händer nu  9.1 och 104 cm räddade i alla fall helgen för honom. För egen del blev det mest skit. Slet bort hälften av dubbarna i framdäcken på bilen, blev av med mitt favoritbete, knäckte en knapp på lilla elmotorn, en spöhållare gick av och som grädde på moset är min käraste ägodel, Riptiden död. Fy fan vad fiske kan vara kass ibland!!!

1 comment:

Anonymous said...

När ska du byta upp dig till grövre lina? :) Skitskoj med kallfront och snö när man tänkte satsa lite :P Lär ju va ganska lagom med båtar till påsk också. Men hur fan kunde ni få så dåligt med fisk sista dagen? Va ju båtar överallt, varge vi vi besökte va redan bankad av minst 2 båtar kändes det som men det nappade överallt i alla fall. Runt 25 landade och säkert närmare 50 kontakter. //ola