4/3 Spegelblankt ÖresundPlanen under veckan var antingen vrakfiske eller öringtrolling i sundet. Det blev till sist trollingen som vann.
Kl 9.30 satte jag och Staffan i Beast på en värdelös ramp i Barsebäck. Att klubben eller vad det nu är har mage till att ta nästan 100:- i rampavgift för en så värdelös ramp är helt otroligt.

Jag tror knappt vi hann få ut våra ytspön innan Staffan fick hugg på sitt understa rigg-spö. Vi trodde först på öring men pga en allt för lugn kamp blev vi eniga om torsk. Upp kom till sist en torsk på 3-4 kg.
Fiskade vidare och hittade till sist ett område med massvis av betesfisk. Stora bulor med riktigt trevliga bågar runt på flera olika ställen. Fick några torskar och även en liten öring som tyvärr var under måttet.
Verkade vara en allmänt seg dag för de flesta vi hörde på VHFen. Hade kommit upp en 6.2 blänkare från en dansk, annars inget speciellt som vi fick höra.
Vi plockade upp redan vid 15-tiden då vi hade kvällsplaner.
Snart drar laxsäsongen igång, tyvärr kommer jag inte ha tid att fiska speciellt mkt lax under våren. 9-10 maj är i alla fall inbokat, får hoppas på gottigt väder och massvis med lax då!

2 comments:

Anonymous said...

Fan det lyckas inget bra för dig än i år. Kommer väll en feting gös sen :), förr eller senare vänder det//Ola

Anonymous said...

Nej denna våren har varit sanslöst dålig!
Som sagt, snart gös... då ska jag trötta ut dom jäklarna, för några schyssta gösar SKA upp i år. Tycker mig vara värd några bra fiskar nu efter allt misslyckande med gäddfisket.
//Anders