10/5 Mjoe...


Idag skulle laxen upp!
Vi drog ifrån hamn vid 7-tiden. Havet hade nästan lagt sig helt, men blev ändå en ganska guppig färd ut till platserna vi tänkt fiska på. Gammal sjö som gungar gör att det blir en del hopp med båten :)
Utsättningarna gick fint hela dagen, hade även flyt att inte få speciellt mkt horngäddor så när som 3 st varav 2 st högg på samma drag.
Vi fiskade av 3 olika positioner under dagen utan så mkt som ett pill av lax. Börjar bli en liten vana det här när man fiskar lax, i alla fall de turer jag hänger med.
Skulle behöva några laxar i båten för att få riktigt sug efter detta fisket. Svårt att få det när man bommar gång på gång.
Magnus som var nere vid Bornholm landade 2 laxar och tappade 2 eller 3 st, så kanske vi valde fel ställe?
Det hade i alla fall kommit upp ett gäng fina fiskar när vi kom till hamn. Lax på 18.9, någon 15 kg samt öringar över 8. Ett par sådana hade räddat dagen/helgen.
Nu är det snart dags för norge, om rätt så exakt 1 vecka går flyget mot Hälleflundrornas land. Ska bli riktigt spännande och se vad det kan ge... Kanske en katt? Fulare och med ondskefull look får man nog leta efter?

No comments: