13/5 Aggressiva hangösar!Jag och Ricky bestämde oss för ett litet göspass den här kvällen. Fortfarande anade man att det skulle vara lite för kallt i vattnet för trolling men suget gjorde att vi ändå gav det en chans.
Har inte något riktigt sug efter V-jigg men borde ju så klart mala på det nu under den lite kyligare perioden. Allra helst skulle jag vilja flötestrolla, men bristen på betesfisk och stulna mörtstugor gör det tyvärr ganska svårt.
Vi började med att trolla runt på vanligtvis säkra platser med bara ett litet pill på ett bete som resultat.
Bestämde oss för att svänga in om ett parti i sjön som känns "lekigt". Det visade sig vara rätt beslut, i alla fall om man var ute efter förbannade småhanar. Nästan på en gång när vi gled in på 2-3.5 m djup så var en gös uppe och bet i min ena sidoparavan :) Snart får man väl akta sig så inte båten blir anfallen...
Vi gav detta området en timme och hade då flera landade fiskar och ett helt gäng tappade. Kul fiske men inte riktigt den storleken vi var ute efter. De flesta låg på ca 1,5-2 kg tyvärr inga större.
Vattnet är som sagt fortfarande för kallt så de stora feta madammerna verkar inte uppehålla sig här inne än.
Sista timmen gav vi oss ut längs med några djupkanter, hade ett fint hugg som tyvärr inte ville fastna innan mörkret lade sig och det var dags för hemfärd.
Får hoppas det blir lite värme de närmsta veckorna så man kan köra igång ordentligt efter Norgeresan.

1 comment:

erik said...

Kan dere snart få fikset litt gjørs over 2,5 kg slik at vi får de inn i konken. Hvis Norge slår Sverige i jøsfiske blir jeg overrasket