6/12 Premiär i ån


Höstens första ordentliga metepass i ån stod på programmet idag. Jag och Staffan möttes upp vid 10-tiden för att meta några timmar.
Vi körde av en sträcka som gett fisk på både 8+ och 12+ de senaste åren. Istället för den vanliga 2 hk motorn körde vi med elmotor idag. Klockrent när man inte behöver flytta sig några längre sträckor...

Redan på första ankringen fick Staffan påslag, en kanonhugg som gjorde att flötet nästan small när det lämnade ytan. Var tyvärr bara en agressiv snipa som var tokhungrig. Vi fiskade sen vidare med segt resultat. Allt som hände den närmaste 200 meterarna var en fisk runt 3 kg för mig som tog i en hemtagning.

Vid middagstid kom KJ på besök i båten. Vanligtvis betyder det att fisken börjar hugga, i alla fall på hans spö :). Vi började med att fiska av en vanligtvis stensäker plats men inte ett skit hände. En flytt några hunda meter längre upp till lite små bakvatten gav till sist en fisk runt 5 kg till KJ. Mer än så hände tyvärr inte den här dagen. Kom upp lite fisk i alla fall men vi hade med tanke på förutsättningarna ganska mkt större förhoppningar.

No comments: