28/11 Segare idag


Äntligen lördag igen och tid till lite fiske.
Mötte upp Staffan vid 09.30 för att lura upp förra veckans spottande gäddor. Ganska så kraftig vind idag så vi hade åfiske som andraval om det skulle vara för mkt vågor.

Väl ute på sjön så var det ändå helt ok förhållande, iallafall för den som slipper ro... Jag har "tyvärr" en axelskada som gör att jag helst inte belastar den allt för mkt med rodd. Men Staffan brukar vara lika glad för det som tur e.

De första mörtarna som kom ut fick vara helt cleana på styling. Tog runt en halvtimme innan första fisken för dagen högg, bara en liten slempelle på 2-3 kg som stal en av de bättre mörtarna.
Vi fiskade sen vidare utan några direkta kontakter. In med mörtarna och på med folie samt denna helgs nya test, nämligen paketband. Nu såg båda våra mörtar ut som några jäkla julgranar när vi skickade ut dem igen. Det dröjde ytterligare 20-30 min innan det äntligen högg igen, tyvärr åter igen en fisk i 3kg-kalibern. :(

Vi malde därefter på några timmar till med jäkligt segt fiske. Topp blev en grov men kort gädda som helst skulle haft 10-15 cm till för att dagen skulle varit lyckad.

1 comment:

Anonymous said...

Ja, troligen sa det ar