Pelagiskt prickskytteVar ute en runda med Jörgen igår för att prova prickskytte på pelagiska gösar.
Riktigt häftigt precisionsfiske där man satt på helspänn när man följde jiggens rörelser på lodet med fina gösar precis under betet…


En hel del fisk var intresserade, simmade upp, kikade på jiggen för att sen simma neråt botten igen. Varje gång det blev en stigning så hade man känslan av at NU smäller det… men fisk på fisk struntade i våra jiggar trots ivrigt skiftande i färger, modeller och fireballs.
Till sist small det i alla fall på en fisk för Jörgen, en mkt vacker gös på ca 3 kg som inte kunde motstå frestelsen. 10 min senare var det min tur, denna fisken hann knappt se min jigg innan den sköts upp genom vattenmassorna för att ta jiggen. Bara en liten fisk, men riktigt häftig upplevelse att se fisken på lodet stiga precis innan det small.

Ett fiske jag helt klart kommer bedriva mer den närmaste tiden. Kan bara bli lite problem då jag inte har någon aktermonterad elmotor. Tror att det blir svårt trots I-piloten att följa fisken man har på lodet rakt under sig. Ska ge ankarfunktionen en chans, funkar det med den så kan det bli riktigt bra, men jag är tyvärr skeptisk.

1 comment:

Team GammelGäddan said...

Blev lite nyfiken på "ankarfunktionen" du nämner. Har aldrig hört om det innan?