Tillbaka till verkligheten!

Sådär ja, då var man tillbaka till verkligheten igen!
4 månaders uppehåll med fiske och allt annat vettigt man i normala fall gör är till ända. Huset är så gott som klart, några småsaker kvarstår men inget som hindrar mig från lite normalt levene :)

Planen var egentligen att kört ett ispass redan förra helgen, dock satte ett rejält töväder käppar för detta. Man har inte mkt fiskemöjligheter när sjöarna är halvfrusna, det blåser storm samt översvämningar i åarna.
Hur som helst så kom kylan tillbaka, tyvärr även vinden.
 Jag och KJ hade egentligen tänkt satsa på ismete efter gös den här dagen, dock ändrade vi oss kvällen innan då det skulle blåsa riktigt ordentligt. Inte bra varkens för oss själva och framförallt inte för fiskarna som då förfryser ögon ganska så omgående.
Fiska skulle vi hur som helst göra så vi tog beslutet att testa en mindre skogssjö med möjlighet till skydd mot vinden.

Vid 8-tiden var alla spön utsatta och det skulle inte dröja mkt mer än 20 min innan KJ fick fäll på ett av sina spön, agnad med en borre i 2hg klassen. Fisken följde med fint och vid ett tillfälle trodde han att det endast var borren+sjögräs som satt i andra linändan. Ett par rejäla knyckar senare ändrades den tanken ganska omgående. Första gången i hålet sa KJ 5+. Jag gjorde mig beredd att landa fisken men fick inte tag på den vid första chansen, rejäl skalle tydde på ännu bättre fisk än 5+. Andra försöket gick bättre och upp kom en mkt stilig skogsgädda med kanonkondis.

9.5 kg och 104 cm är ruskigt fin kondis. Framförallt i denna sjö som så gott som alltid endast levererar trådsmala snipor i 2-3 kg klassen.
Några bilder senare simmade damen piggt iväg igen. Ser gärna henne igen i april då hon säkerligen spräcker 10-gränsen med romfylld buk.

Dagen fortlöpte sen med ett gäng standardgäddor runt 2 kg. Ganska många försikiga drag i mörtarna som spottades ganska omgående. Något som var annorlunda jämfört med hur gäddorna i normala fall ser ut var att samtliga fiskar utom en var smällfeta. Stor skillnad mot tidigare år då fiskarna sett ut som anorektier.

Får hoppas vinden lägger sig framåt helgen så jag kan komma ut på ännu ett pass. Denna gång blir det med all säkerhet gösfiske som står på schemat.

1 comment:

Anonymous said...

Gött att blir med liv på bloggen. Super fin gädda!!

/Renz