Ännu en lyckad Norgeresa


Fick huset en vecka tidigare än planerat vilket gjorde att den redan inbokade Norgeresan kom något olägligt. Men bokat var bokat och en helg ihop med Erik på ett kanonvayten tackar man verkligen inte nej till...
Vi kom inte upp förrän kl 16.30 till sjön så något längre premiärpass kunde det tyvärr inte bli. Väl på sjön tog det inte mkt mer än en kvart innan Erik fick tungung. Efter en skön fight kunde jag håva resans första fisk, en stabil firre på 8,74 kg.
Förhoppningarna på ett kommande bra fiske sköt i höjden... 10 min senare får jag ett brutalt påslag på en Jeff Boggs Paddletail. När fisken först bryter ytan tippar jag på ca 8 kg, men efter några nervpirrande rusningar kan vi i håven konstatera att fisken är större än så! 118 cm och 11,04kg. Segerdans på båten kan jag säga! Vilken start...
Vi bankar på en halvtimme innan Erik åter igen krokar en bättre fisk. Efter en go kamp håvar jag ännu en stor fisk till Erik. Denna väger in på 10,22 kg och vi står som frågetecken... Känns som en dröm att har 3 så fina fiskar efter knapp 1 timmes fiske...
Kvällen går mot sitt slut och jag hinner med att landa en snipa innan vi nöjda med dagen åker in till stugan.
Lördagen startade vi med att utforska ett nytt intressant område. Tanken var  att om nu fisken verkligen är på hugget så lär dom vara det även på de nya platserna... 2 timmar senare konstaterade vi att så inte var fallet. 1 timme senare var vi tillbaka på gårdagens platser för att möta vidare med förhoppningar om liknande fiske som vi hade dagen innan. Ganska omgående landar jag en fisk runt 4 kg, kort därefter tappar Erik en fisk runt 8 kg inne vid båten.
Ett stund senare får Erik åter igen fisk på kroken, denna gången går det bättre och en 8,4 kg på 111 cm kommer upp. Tyvärr inte kondisen man önskar men hur som helst en bra fisk. Vi kör sen på några timmar utan så mkt som en känning. Märkligt hur fisket bara kan stendö.
Innan hemförd drar jag på en riktigt tung fisk som tyvärr släpper bara efter några kraftiga knyck.

Så var det söndag, sista dagen för denna resan.
Vädret hade slagit om från ett ganska grått väder till riktigt vackert, soligt höstväder.
Under lördagskvällen kom Thomas Monssen upp för att kunna köra hela söndagen med sin kompis Bakke.
Fisket började väldigt segt för oss alla. Det tog ända till strax efter middag kunde jag landa dagens första fisk. Ännu en snipa som i princip svalt hela gummibetet. Hopplöst med smågäddor som krokas så illa. Bara en rejäl tång som gäller för att klippa krokarna.
Kort efter att jag släppt tillbaka fisken drar Erik på en riktigt tung fisk, tyvärr vinner även den gäddan kampen efter några rejäla "tunggung".
Mitt i alla svordomar ropar Bakke 50 m bort att har en bra fisk på gång... Vi kör bort för att kunna fota fighten i "rätt" ljus. Nog blev det en fight alltid... Gäddan blev helt vansinnig efter första landningsförsöket och jag hade lyckan att i mitt tycke få till några riktiga kanonbilder!
Gäddan landades till sist och kunde vägas till 9,26 kg och 114 cm. Riktigt härlig fisk.Dagen gick sen mot sitt slut och gäddorna lös tyvärr med sin frånvaro för både mig och Erik. En stund innan vi gav upp rapporterade Thomas om ännu en fin fisk i deras båt. Denna gång åter en gädda på strax över 9 kg.

Fisket blev ju allt som allt väldigt lyckat, 4 fina fiskar samt 2 riktigt stora tappade är inte nåt som hör till vanligheterna nere hos mig.
Trött och glad sitter jag nu på flyget hem, mkt jobb framför mig med huset men jag kan redan se ljuset, v 22 är jag i Norge igen...

5 comments:

Anonymous said...

Najs jobbat!!
Bra bilder!

Erik Walmann said...

takk for igjen en meget hyggelig tur. At du et par ganger i året velger å fly opp til Norge for å bli med å fiske er utrolig gøy. Det er godt å kunne gi litt tilbake ;-))

Thomas Monsen said...

Hei Anders! takker for turen og drammen :D En liten detalj bare!! Fisken til Stian Bakken veide 9120 114cm, og min var 113,5cm og 9260gr :D fikk en til rett før vi gav oss på 107cm og 6640gr. Hyggelig å treffe deg!

mvh Thomas

morten opsahls fiskeverden said...

grattis med nydelige fisker begge 2! :)

Dennis said...

Mycket fräcka bilder. Måste införskaffa mig en skaplig kamera nu.