Actionfylld Blekingehelg...


Så var årets Blekingehelg över.
Jag, Staffan o KJ sjösatte båten vid 11-tiden på fredagen i vatten som såg ut att ha fina förhållande. Lagom rörelse i vattnet sånär som att det helst kunde blåst i lite annorlunda riktning.
Hur som helst så började vi på några klassiska ställen vi tidigare fått mkt fisk på. Första viken gav ett par mindre fiskar innan vi tog oss in i en vik som i princip alltid håller mkt gädda.
Mkt riktigt var dom på plats och en riktig huggbonanza gick igång.

15-20 gäddor landades under ett par timmar i den lilla viken med en ganska så fin medelvikt. Ett 10-tal fiskar som uppskattningsvis vägde mellan 5-7 kg var uppe och hälsade på i båten, största vägdes till 7.1 kg och landades av KJ. Riktigt roligt fiske där man endast kunde klaga på att den där riktiga toppfisken saknades. Vi trodde hon skulle vara där, men vi såg henne inte ens…

Daniel, Magnus och Oscar kom upp under fredagskvällen, så resten av helgen skulle vi banka från 3 båtar.
Lördagsmorgonen blev inte riktigt som man hoppats på om man ser till vädret. Riktigt tjock dimma och helt spegelblankt vatten gav inte de där riktiga förhoppningarna.
Ut skulle vi i alla fall och fisket började på samma plats vi hade haft bra fiske dagen innan. Nu såg man verkligen vad lite vind kan göra, viken var i princip tom på fisk och endast en handfull småttingar kom upp innan vi styrde kosan mot nya vatten.
När vi väl kommit dit i den tjocka dimman så landade och fick vi ändå en hel del fisk på ett stort grundområde. Tyvärr var det nästan bara småhanar som stod och väntade in damerna, så dagens största fisk blev till sist en 5+ som Daniel efter många mindre kunde landa och återutsätta.
Vi var under eftermiddagen inne i en vik som garanterat kommer hysa mkt lekgäddor de närmsta 2 veckorna. Fin botten och bra värme i  stora delar av den här viken. Vi stötte på en hel del fisk här inne men dom var väldigt svårlurade att få till att hugga i det spegelblanka vattnet…
Till sist kunde vi i alla fall summera dagen till ca 25 gäddor som varit uppe och vänt i båten. Åter en helt okej dag antalsmässigt men storleken…

Så var det söndag och sista chansen för den här gången.
När vi vaknade trodde vi att dimman lättat men ack så fel vi hade. Den var i princip ännu tjockare än dagen före när man kom ut på vattnet. Gillar inte alls att glida omkring i blindo så det är tur man har plotter i alla fall, utan den hade det varit riktigt ruskigt. Satt och glodde på den mest hela dagen men lyckades ändå missa en stenjäkel mitt ute i en kanal. 3-4 m med en uppstickande sten precis under ytan som fick hälsa på motorn.  Var bara en liten smäll som tur va,  gav ett litet skönhetsfel på skeddan.
Man måste ha ögonen med sig HELA tiden när man kör runt här uppe. Nu kommer jag vara ännu försiktigare nästa gång i alla fall så alltid lärde man sig något. Smälla in i liknande stenar i 20 knop eller över hade inte varit alls kul för båten.

Något som var positivt den här dagen var vinden. Rakt sydliga som gjorde fin rörelse i vattnet in i vikarna.
Jag och Daniel testade ännu en gång viken vi hade bra i under fredagen och idag visade det sig att det kommit in ny fisk under natten.
Ett riktigt race inleddes och vi kunde efter 1.5 h summera viken till 17 landade fiskar. Riktigt häftigt fiske som gav några fiskar runt 5 kg på topp, annars ännu en gång en massa små och  sönderbitna gäddhanar.
När viken var avbankad drog vi över till platserna vi sett och fått en del gädda på dagen före. Fisket var sig ganska så likt förutom att det var lite mindre fisk inne. En hel del fisk landades under dagen och vi kunde till sist summera ihop till 33 st som varit uppe i båten och vänt. Bra resultat mängdmässigt ännu en gång.

Något som förgyllt hela helgen var Ipiloten jag satt på min frontmonterade MinnKota. Rena drömmen att kunna fiska i exakt den hastigheten man vill vid avsökande fiske. När man hittar fisken trycks ankarfunktionen igång och man håller platsen på sånär som 1.5 m. Att slippa skitiga ankare i båten och att ankarpojken där fram slipper bli konstant blöt om händerna gör allt så mkt trevligare :)

För att summera helgen totalt så blev det 84 gäddor i Ockelboa. Totalt med de andra två båtarna så har ca 140 st gäddor varit avkrokade, 2 vägda 7or och en uppskattad 8 kg till Mange är topparna. En väldigt bra helg resultatmässigt med bara den där riktiga toppen som saknades. Under veckan som kommer borde man vara ledig och köra på i området, uppenbarligen trivs väldig mkt fisk i de här vikarna. I veckan kanske de riktiga grisarna går in?

No comments: