Göspremiär

                                                                          Fotograf: Jörgen L
Äntligen var det dags för årets första gösfiske i öppet vatten.
Har varit ganska schysst väder ett tag så förhoppningarna låg på att de större fiskarna skulle gått ut och ställt sig i hålorna igen efter leken. Tyvärr var det inte speciellt mkt fisk i områdena jag och Jörgen fiskade i under dagen men ett gäng fiskar skulle det i alla fall bli.
Morgontimmarna var klart bäst, en handfull gösar fick syna båtens insida innan en bättre fisk syntes på lodet. Ner med jiggen, fisken simmade neråt en bit för att sen vända, gå upp och naffsa i sig jiggen. Känns som om man kollar på videofilm när man prickskjuter på gösarna såhär... Hugget var ganska försiktigt innan en jäkligt rolig gösfight var igång. Kände ganska så snart att det förmodligen skulle vara nytt vertikal-PB och mkt riktigt var det så :)
En fin, lång gös med en helt ok kondis dök till sist upp i ytan och kunde säkert håvas av Jörgen. Vägningen sa 5760g och nytt PB på vertikal var ett faktum. Kanonfin fisk som gav en kamp som ger mersmak efter att lära sig detta fisket ytterligare.

Vi nötte sen på ytterligare några timmar med en hel del fisk som antingen dök bara man körde över dom eller simmade mot botten när jiggen var 2-3 m ovanför.
Förmodligen behöver gösarna ytterligare ett par veckor på sig innan det förhoppningsvis blir lite bättre action och framförallt mer firrar att fiska på.

Till helgen blir det lax (hoppas jag). 3 turer har blivit inställda i vår pga vädret, men denna gången ser det bra ut och jag hoppas kunna lägga upp ett par fina laxbilder på söndag...

No comments: