Årets Norgeresa

Så var det åter dags för den årliga turen upp till Norge.
Fisket hade storleksmässigt varit bra under veckan, inga mängder med fisk men dom som kom upp hade fin storlek.
Vi körde igång runt lunchtid på torsdagen, nordanvinden var ganska lugn, nästan för lugn då hela sjön låg som en spegel. Det tog ett par timmar innan första fisken högg, en fisk runt 5-6 kg som jag bottenjiggade upp på ca 15 m djup. Härliga hugg och sköna drillningar att ta fisken på så djupt vatten.
Det dröjde ytterligare ett par timmar innan nästa fisk, denna gången var det bättre storlek. Vi var helt övertygade om 10+ när vi såg fisken i vattnet, tyvärr fattades buk. 113 cm och 8.8 vägdes den i alla fall till innan den fick simma tillbaka igen. Precis i skymningen landade Erik dagens sista fisk, åter en fisk runt 5-6 kg.
På fredagen skulle vinden vända enligt prognos, som vanligt stämmer aldrig prognoserna och har inte gjort på hela helgen. De lovade sydliga vindarna har verkligen blåst med sin frånvaro. Tror detta gjort fisket så segt som det faktiskt var. På fredagen fick vi ytterligare 2-3 fiskar med en topp på 8.1 kg till Erik och en 7.4 i riktigt fin kondis till mig. Mkt mer än så hände inte denna dagen.
Vi var i valet o kvalet om vi skulle byta sjö inför lördagen men bestämde oss till sist för att nöta vidare. När huggen väl  kommer är det riktigt bra chans på stor fisk.
Vi fick några mindre fiskar under dagen innan vi övergick till trolling. Ute på 40 m djup stod det tjockt med sik i mellanvattnet, långsamt trollade Bulldawgs visade sig vara melodin och vi landade ganska omgående ett par fiskar den sista timmen. En fin topp på 9.34 till mig var den största fisken vi hade i båten. Riktigt fin fisk, synd den fattades lite buk då den hade en riktigt köttig rygg.
Söndag och sista dagen på resan hade vi beslutat oss för att köra mot Oslo-hållet då vi endast kunde fiska halvdag. Ganska snabbt landades det några mindre gäddor på ett grundflak med jerkbait.
Vi nötte på ett par timmar innan vi pga ömma rygga beslutade oss för att testa lite paravantrolling med död sik. Detta visade sig vara melodin för dagen så våra 8 sikar vi hade var slut på 1.5 timme… Tyvärr inga större fiskar som hann plocka sikarna innan dom var slut. Ståle som haft en grymt seg helg fick ett gäng fiskar med topp på 5-6 kg. Riktigt trevligt fiske i kanonhärligt väder.
Nu dröjer det några månader till nästa Norgetur, Får se om det eventuellt blir lite fiske i Öyern nästa gång. Rännfisket i juni kan tydligen vara glödhett om man träffar rätt vecka. 

Tackar Erik, Ståle och resten av grabbarna för en kanontrevlig tur!

No comments: