Ett par pass senare...


Blivit ett par pass sedan förra uppdateringen.
Var uppe i Oskarshamn häromdagen och jobbade. På vägen hem svängde jag inom ett ställe längs Blekingekusten för att fiska lite sommargädda.
För ett par år sedan var det grymt fiske vid denna tiden och vi öste upp fisk. Väl på plats kunde jag konstatera att vattenståndet var ca 20-30 cm lägre än normalt vilket gjorde att många av platserna var omöjliga att fiska på.
Travade hur som helst ut på lite djupare vatten och började fiska. Redan på första stället small en liten snipa på betet. Man skulle kunna tro att fisken vägde åtminstone 5 kg som hugget kändes men efter liten surfing kom en gädda på knappa kilot in istället :).
Fiskade vidare ett par timmar och landade 7-8 gäddor, inga större fiskar men stenhårda roliga hugg och drillningar.
Får sticka upp här fler gånger under sommaren och hoppas på lite större gäddor och bättre vattenstånd så man kan fiska av lite mer platser.

Igår var jag ute efter jobbet för några timmars gösfiske. Började med intressanta stigningar från flera fiskar, men de flesta var bara uppe och kikade på jiggarna/fireballsen. Lite smånaffs men inga ordentliga hugg den första timmen. Fick sen raskt ett par fiskar runt 3 kg innan gösarna simmade neråt botten igen.
Malde på ytterligare några timmar innan jag drog mig hemåt.
Har märkt tydliga tendenser senaste gångerna jag varit på denna sjön och även hört samma sak från andra som fiskar där.
Fram till 19-tiden är fiskarna hyfsat aktiva och jagar/äter för att sen dö ut fullständigt. Vissa kvällar har jag fått någon/några fiskar precis i skymningen men det är långt ifrån alla gånger.
Nästa pass hinner jag förhoppningsvis med att fiska lite tidigare på eftermiddagen. Om inte annat hade jag tänkt lägga 1 vecka av semestern på tokfiske i denna och ett par andra sjöar.

1 comment:

Svenskmastare said...

Samma fenomen på en sjö jag fiskar på, fram till 20 så hugger gösen. Men efter det så dör det totalt!?