Ny fiskekompis!

För 2 veckor sedan kom en blivande fiskekompis ut. En liten kille som heter Ebbe.
Jäkla skoj är det och hoppas jag kan smitta  honom med mitt stora fiskeintresse när han blir lite äldre.

Fisket har legat på is i ca 3 v men igår kom jag ut på ett litet göspass. Hade fått rapport från sjön dagen innan, var ingen rolig rapport då samtliga jag hörde något ifrån hade bommat. Iofs inget ovanligt på denna sjön så jag gav det ändå en chans pga det fina högtrycket som ligger inne. Någon gång måste det ju släppa?
Fiskade 19-00 och kunde summera kvällen med en landad gös och ett typiskt göshugg som släppte innan jag hunnit greppa spöet.
Trodde den landade var en riktig bamse under drillen, tunga knyckar och ett par rusningar rakt under båten precis innan landning varnade om storgös.  Wobblerns ena krok hade snott sig så det var väl det som bättrade på gösens styrka.
Vägde firren till 4.4 kg innan den fick simma ner mot djupet igen. Kul med fisk från denna sjön, varje fisk ger hopp om att knäcka koden. Har haft göskontakter på samtliga trollingpass där i år så man kanske börjar hitta ett samband. Ska försöka fiska så många kvällspass jag bara hinner där när vädret känns rätt. Livet ser helt plötlsligt lite annorlunda ut nu så man  kan inte åka ut sådana gånger det känns fel redan från början, bättre och köra stenhårt när allt känns rätt istället.

Återkommer förhoppningsvis inom kort med nya uppdateringar.

4 comments:

Anonymous said...

Härligt med en liten fiskekompis. Jag gör själv mitt bästa för att indoktrinera min son (2 år nu) och börjar nästan tro att jag kommer lyckas för bra...

Thomas Monsen said...

Gratulerer så mye Anders! Har jo selv ei datter på snart 2år som skal få bli med på sin første fiske tur snart!

Magnus said...

Grattis Anders!! Jag vet i tusan hur det ska gå för egen del att få lilltösen på snart 9 månader att fastna för fisket...
Frun kommer jobba hårt för annan intresseinriktining nämligen, men flytvästen är inhandlad nu, så hon lär sig båtliv till att börja med. Skitfiske på de pass du hinner med de första 6 månaderna!!

Herr D said...

En lyfter på hatten :-)